Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Konferencja "Z pola do stołu" - o zdrowych nawykach żywieniowych oraz zafałszowaniach żywności

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

19 kwietnia 2023 r. w Starostwie Powiatowym w Grudziądzu odbyła się konferencja „Z pola na stół", zorganizowana w ramach Komisji Rady Powiatu właściwej ds. rolnictwa. W konferencji wzięli udział Sekretarz Stanu w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi Anna Gembicka, Główny Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno - Spożywczych Przemysław Rzodkiewicz, Wicewojewoda Kujawsko - Pomorski Józef Ramlau oraz przedstawiciele instytucji działających na rzecz rolnictwa. Patronat Honorowy nad wydarzeniem objęła Sekretarz Stanu w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi Anna Gembicka.

Głównymi tematami konferencji były zdrowe nawyki żywieniowe oraz problemy związane z zafałszowaniem żywności

Podczas spotkania Główny Inspektor JHARS Przemysław Rzodkiewicz omówił zagadnienia związane z oszustwami i zafałszowaniami artykułów rolno – spożywczych.

Następnie Dyrektor Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Grudziądzu – Beata Kruszka mówiła o tematach związanych z produkcją pierwotną, sprzedażą bezpośrednią i kuchnią domową.

Paula Tomaszewska i Katarzyna Maćkiewicz z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii w Grudziądzu wystąpiły z prelekcją - Czy wiesz, co jesz? Badanie produktów pochodzenia zwierzęcego. RHD, SB – produkty pochodzenia zwierzęcego.”

W kolejnym wystąpieniu Janusz Olejnik, założyciel projektu FoodFakty.pl oraz ogólnoświatowego monitoringu zafałszowań Probase360 przedstawił:  Zafałszowania żywności – definicje, wymagania standardów jakości, trendy światowe i ciekawsze przypadki. Czy dotyczy to również producenta rolnego?

W drugiej cześci konferencji odbył się panel dyskusyjny z udziałem: Dyr. Oddziału Regionalnego Kujawsko–Pomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego Oddział w Przysieku – Marka Nowackiego, Prezesa Zarządu Kujawsko–Pomorskiej Izby Rolniczej w Przysieku – Ryszarda Kierzek, Kierownika Sekcji Nadzoru nad Bezpieczeństwem Żywności i Żywienia Powiatowej Stacji Sanitarno– Epidemiologicznej w Grudziądzu – Iwony Zarwalskiej oraz Agnieszki Wesołowskiej ze Stowarzyszenia Aktywna Wieś Słup.

 

  

 

Źródło: IJHARS, Koło Gospodyń Wiejskich w Zielnowie oraz FoodFakty

 

 

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności Inspekcje Państwowe Kongresy i Targi

Autor: FoodFakty

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

  • 25.04.2023

    Już w maju roślinny sektor spożywczy spotka się po raz czwarty na New Food Forum

    Czwarta edycja, kluczowego w roślinnej branży spożywczej, wydarzenia New Food Forum odbędzie się już 11 maja 2023 w Centrum Nauki Kopernik w Warszawie. Eksperci i praktycy spotkają się, aby dyskutować o przyszłości wciąż rosnącego rynku i wymieniać się doświadczeniem z roku pełnego wyzwań.

    Czytaj więcej
  • 24.04.2023

    Przepisy określające jakość handlową miodu

    Miód pszczeli jest jednym z artykułów rolno-spożywczych, którego nazwa została określona w przepisach. Znakując miody należy zatem stosować przepisy rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 23 grudnia 2014 roku w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U. 2015 r. poz. 29, ze zm.).

    Czytaj więcej
  • 19.04.2023

    Porozumienie GIJHARS i PCA

    W dn. 18 kwietnia 2023 r. Główny Inspektor JHARS oraz Dyrektor Polskiego Centrum Akredytacji podpisali porozumienie w sprawie współpracy w zakresie nadzoru nad akredytowanymi jednostkami certyfikującymi w zakresie rolnictwa ekologicznego i produkcji ekologicznej oraz produktów regionalnych i tradycyjnych.

    Czytaj więcej

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.