Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Komisja Europejska 14 czerwca 2023 r. przedstawiła projekt założeń Rocznego Programu Prac dotyczącego programów informacyjnych i promocyjnych. Organizacje branżowe, międzybranżowe i organizacje producentów mogą przekazać swoje uwagi lub komentarze do projektu do 4 lipca 2023 r.
W projekcie założeń Rocznego Programu Prac Komisja Europejska zaproponowała priorytety, a także orientacyjny podział budżetu na rok 2024 w odniesieniu do programów informacyjnych i promocyjnych skierowanych na rynek wewnętrzny UE i rynek krajów trzecich.
Komisja Europejska zakłada wspófinansowanie programów promocyjnych na poziomie 176,4 mln EUR.
Organizacje branżowe, międzybranżowe i organizacje producentów są proszone o przekazanie swoich uwag lub komentarzy do projektu do 4 lipca 2023 r. na adres: aleksandra.bernaciak@minrol.gov.pl.
Nowa_polityka_promocyjna_UE.pdf 0.21MB
Źródło: MRiRW
Przeczytaj także
Komisja Europejska organizuje pawilon Unii Europejskiej podczas targów Foodex Saudi w Arabii Saudyjskiej 17-20 września 2023 r. Zgłoszenia produktów są przyjmowane do 1 lipca 2023 r.
Z wielką przyjemnością EIT Food ma przyjemność zaprosić sektor rolno-spożywczy do wzięcia udziału w internetowym wydarzeniu organizowanym w partnerstwie z Ambasadą Królestwa Niderlandów w Polsce pod nazwą CEE Agrifood Decarb. Innowacje dla dekarbonizacji systemu żywnościowego.
Instytuty badawcze nadzorowane przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi mogą uzyskać dofinansowanie na budowę lub modernizację zaplecza analityczno-laboratoryjnego oraz infrastruktury badawczej w sektorze hodowli roślin.