Rejestracja do katalogu firm

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Nowe gwarantowanie tradycyjne specjalności

Kategoria: Prawo Żywnościowe

W marcu 2019 r. Komisja Europejska dokonała rejestracji dwóch nowych nazw w rejestrze gwarantowanych tradycyjnych specjalności. 

1. Rozporządzenie wykonawcze Komisji (UE) 2019/486 z dnia 19 marca 2019 r.

Zarejestrowano nazwy „Schaf-Heumilch”/„Sheep's Haymilk”/„Latte fieno di pecora”/„Lait de foin de brebis”/„Leche de heno de oveja” (GTS). Nazwy określają produkt należący do klasy 1.4. (Inne produkty pochodzenia zwierzęcego (jaja, miód, różne produkty mleczne z wyjątkiem masła itp.). Kraj pochodzenia – Austria. Rozporządzenie wejdzie w życie 15 kwietnia 2019 r.

2. Rozporządzenie wykonawcze Komisji (UE) 2019/487 z dnia 19 marca 2019 r.

Zarejestrowano nazwyZiegen-Heumilch”/„Goat's Haymilk”/„Latte fieno di capra”/„Lait de foin de chèvre”/„Leche de heno de cabra” (GTS). nazwy określają produkt należący do klasy 1.4. (Inne produkty pochodzenia zwierzęcego (jaja, miód, różne produkty mleczne z wyjątkiem masła itp.). Kraj pochodzenia – Austria. Rozporządzenie wejdzie w życie 15 kwietnia 2019 r.

Autor: Centrum Prawa Żywnościowego

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn