Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Polski udział w Szczycie Systemów Żywnościowych ONZ

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Cel spotkania

Kluczowe przesłania posłużą jako zbiorowy regionalny wkład w wydarzenie podsumowujące 2 lata procesu Szczytu Systemów Żywnościowych ONZ w Rzymie 24-26 lipca 2023 r.

Funkcja Convenora

Wiceminister Anna Gembicka pełni funkcję krajowego Convenora procesu Szczytu Systemów Żywnościowych ONZ, odpowiadając m.in. za zorganizowanie Dialogu Krajowego i przygotowanie tzw. ścieżki krajowej w 2021 r.

Polskie działania

Wiceminister Gembicka zabrała głos jako pierwszy z głównych prelegentów w panelu: Transformacja systemów żywnościowych jako przyspieszenie SDG (Celów Zrównoważonego Rozwoju – ang. Sustainable Development Goals).

W swoim wystąpieniu omówiła polskie działania w zakresie transformacji systemów żywnościowych, podkreślając, że transformacja kierunku realizacji Celów Zrównoważonego Rozwoju ma ścisły związek z krajowymi priorytetami Polski przyjętymi dla wielu celów Agendy 2030.

Wiceminister Gembicka w szczególności zwróciła uwagę na kontekst bezpieczeństwa żywnościowego.

– Transformacji systemów żywnościowych nie można mierzyć wyłącznie postępem technologicznym, innowacyjnością czy cyfryzacją i ochroną klimatu. Najważniejszą miarą podejmowanych działań powinno być bezpieczeństwo żywnościowe i jakość życia mieszkańców. Bezpieczeństwo żywnościowe staje dziś na równi z bezpieczeństwem obronnym i energetycznym i ta sytuacja ma wpływ na cele transformacji żywnościowej – podkreśliła sekretarz stanu.

Źródło: MRiRW

Autor:Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności Kongresy i Targi

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.