Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Prawnicy odpowiedzą na ważne pytania. Bezpłatne szkolenia i konsultacje

Kategoria: Biznes , Prawo Żywnościowe

Wątpliwości dotyczące przepisów prawnych w branży spożywczej i gastronomii są nieodłącznym elementem działalności każdego przedsiębiorstwa, hotelu czy restauracji. Dzięki aż czterem szkoleniom i trzem dniom spotkań z prawnikami, każdy wystawca i zwiedzający otrzyma odpowiedzi na najważniejsze dla siebie pytania oraz zaproszenie na targi POLAGRA.

Szkolenia prawnicze podczas targów POLAGRA zawsze cieszyły się dużym zainteresowaniem publiczności i wystawców. Tematyka ta jest szczególnie ważna właśnie w branży spożywczej, w której przepisy zmieniają się często, a niedostosowanie się do nich może narazić firmę na straty finansowe i sankcje nałożone prze organy kontrolne. Przez trzy dni, od 27 do 29 września na swoich stoiskach będą czekać przedstawiciele kancelarii i prawnicy. Ci ostatni poprowadzą także cztery szkolenia na targowej scenie. Udział w nich jest bezpłatny, a zarejestrowane osoby otrzymają zaproszenia na targi POLAGRA. Czego będą dotyczyły szkolenia?

Ekonomia i środowisko

Przeciwdziałanie marnowaniu żywności pozostaje jednym z największych wyzwań dla firm i przedsiębiorstw działających w branży spożywczej, w sektorze HoReCa, ale też tych, starających się wpływać na decyzje konsumentów. Ma bowiem wpływ nie tylko na ekonomię, ale też ochronę środowiska. O przepisach w tej tematyce opowiedzą przedstawiciele kancelarii JLSW Janaszczyk Lis & Wspólnicy.

Ważnym elementem prośrodowisowym w branży spożywczej jest także recykling i udział recyklatów w opakowaniach. Szkolenie na temat wdrożenia tych rozwiązań u producentów żywności i poprowadzą eksperci z kancelarii Sobczyńscy i Partnerzy Adwokaci i Radcowie Prawni.

Opiszą m.in. podstawowe wymogi dotyczące materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Odpowiedzą na pytania dotyczące bezpieczeństwa żywności i nowe obowiązki nałożone na firmy i przedsiębiorstwa.

Reklama, opakowania i kontrole

Szkoleniem, które zawsze cieszyło się dużym powodzeniem, dotyczy reklamy i oznakowania żywności. 28 września prawnicy kancelarii WKB Wierciński, Kwieciński, Baehr tym razem odpowiedzą na pytania o nowe przepisy dotyczące opakowań, nowych rozwiązań (w tym systemu kaucyjnego) oraz urzędowe kontrole i sankcje w obszarze znakowania żywności.

Ten ostatni temat zostanie rozwinięty przez ekspertów z kancelarii DZP Domański Zakrzewski Palinka. Zaprezentują praktyczny przewodnik po zmianach w przepisach krajowych i unijnych, który zawiera m.in. zasady kontroli, kompetencje i obowiązki kontrolujących, ale też kontrolowanych.

Więcej informacji na www.polagra.pl.

Autor:Polagra
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Kongresy i Targi

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.