Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Regulacje dot. rewitalizacji rzeki Odry a działalność przedsiębiorstw spożywczych - Abstrakt artykułu

Kategoria: Prawo Żywnościowe

W związku z katastrofą ekologiczną, która miała miejsce na rzece Odrze w 2022 roku, w lipcu 2023 r., uchwalono ustawę o rewitalizacji rzeki Odry. Wśród celów Ustawy o Rewitalizacji wymienia się m.in. poprawę jakości wody w Odrze, zapewnienie wymaganych zasobów wodnych, poprawę działania gospodarki wodnościekowej w obszarze mogącym mieć znaczenie dla Odry czy zasady prowadzenia inwestycji w obszarze rzeki.

Nowe regulacje prawne wprowadzają przełomowe zmiany w brzmieniu m.in. przepisów Prawa wodnego, co ma istotne znaczenie dla przedsiębiorców, którzy korzystają z zasobów wodnych Odry w ramach prowadzonej przez nich działalności. Zmiany mogą bezpośrednio wpłynąć na prowadzoną działalność operacyjną, w tym podejmowane przez przedsiębiorców inwestycje, a niedostosowanie do nich może mieć dotkliwe skutki.

Cele Ustawy o Rewitalizacji mają zostać osiągnięte m.in. przez wprowadzone przez legislatora mechanizmy systemowe dotyczące ułatwień w zakresie podejmowania wybranych inwestycji w ramach rewitalizacji, jak również wprowadzenie nowych kompetencji kontrolnych organów administracji publicznej oraz nowych obowiązków i kar administracyjnych.

Z pelnej wersji artykułu dowiesz się m.in. jakie są:

-obowiązki nałożone na przedsiębiorstwa pobierające wodę

-nwestycje dotyczące systemów retencyjno-dozujących

-lokalizacje pomp ciepła i akumulatorów ciepła warstwy wodonośnej

-zmiany w treści obowiązujących pozwoleń wodnoprawnych

-administracyjne kary adminiastracyjne. 

Pełna wersja artykułu dostępna jest wyłącznie w Strefie Managera pod adresem: 

STREFA MANAGERA: REGULACJE DOT. REWITALIZACJI RZEKI ODRY A DZIAŁALNOŚĆ PRZEDSIĘBIORSTW SPOŻYWCZYCH

 W Strefie Managera dodatkowo znajdziesz:

  • Raporty Food Risk
  • LEX Scan - miesięczny raport zmian w prawie żywnościowym wraz z krótkim komentarzem
  • Opracowania Prawne naszych Ekspertów
  • Tablicę Managera Food Fraud i Food Risk
  • Dedykowane webinaria, szkolenia, warsztaty – śledź nowe elementy wpisując w pole szukaj Strefa Managera

>> Więcej o STREFIE MANAGERA <<

Zadzwoń +48 501 370 590 lub napisz strefamanagera@foodfakty.pl 

Autor:Anna Bojja
Anna Bojja
Anna posiada kilkuletnie doświadczenie w doradzaniu polskim i zagranicznym przedsiębiorcom w zakresie gospodarki odpadami, budowaniu zrównoważonego łańcucha dostaw, jak i przy realizacji szeroko pojętych inwestycji przemysłowych i energetycznych.

Pomaga klientom w prowadzeniu biznesu zgodnego z zasadami zrównoważonego rozwoju i zielonej transformacji.                         
Posiada duże doświadczenie w doradztwie prawnym w zakresie projektów Waste-To-Energy, jak również przy realizacji dużych instalacji przemysłowych.

Ma również bogate doświadczenie w pozyskiwaniu środków zewnętrznych na realizację projektów w obszarze ochrony środowiska, jak również dalszym zarządzaniu projektami, w tym sprawozdawczości w zakresie rzeczowo – finansowym z ich realizacji do Komisji Europejskiej.

Uczestniczyła w licznych audytach środowiskowych po stronie jednostek budżetowych, jak i przedsiębiorców w zakresie realizacji obowiązków dotyczących ochrony środowiska.
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Prawo żywnościowe

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.