Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Sundose Sp. z o.o. kolejną firmą, która przeszła audyt higieniczny w zakresie Covid-19

Kategoria: Biznes

Michał Maciejak auditor wiodący TÜV SÜD Polska Sp. z o.o. rozmawia z przedstawicielami Sundose Sp.z o.o.

W jaki sposób pandemia Covid-19 wpłynęła na działalność i misję Państwa firmy oraz na innowacyjny produkt, który Państwo oferujecie?

Tomasz Styk: Z perspektywy trudności, jakie spotkały wielu przedsiębiorców w bieżącym roku, Sundose dotychczas wychodzi obronną ręką i rozwija się niezależnie od panującej pandemii. Nie odczuliśmy znaczących skutków koronawirusa, gdyż wartość, jaką oferujemy użytkownikowi jest związana również z profilaktyką zdrowotną i wsparciem organizmu. Od dawna są jasne dowody na to, że niektóre substancje wywierają konkretny wpływ na układ odpornościowy człowieka, a niedobory niektórych witamin mogą przyczynić się do osłabienia organizmu i cięższego przebiegu choroby.

Co spowodowało, że zdecydowali się Państwo podejść do audytu higienicznego w zakresie Covid-19?

Sebastian Gałka: Decyzja o odbyciu audytu higienicznego w zakresie Covid-19, to konsekwencja naszej dbałości i poczucia odpowiedzialności za bezpieczeństwo i zdrowie naszych pracowników. Weryfikacja zastosowanych w firmie rozwiązań,dokonana przez niezależnego eksperta, miała stać się potwierdzeniem, że są one rozwiązaniami najwłaściwszymi. Na zagrożenia  związane z rozprzestrzenianiem się wirusa Covid-19 zareagowaliśmy natychmiast, a  powzięte przez nas działania były zdecydowane. Grupa naszych specjalistów stworzyła i aktualizowała szczegółową dokumentację, nie poprzestając na procedurze i ogólnych zasadach postępowania na terenie zakładu produkcyjnego i firmy, ale i ustanawiając szczegółowe wytyczne dla wszystkich grup pracowników. Zadbała by każdy z pracowników je znał i rozumiał. Założone rejestry dezynfekcji i nieskrępowany dostęp do środków do dezynfekcji i środków ochrony dla pracowników ,ułatwiły nam wszystkim należyte przestrzeganie wytycznych. Zadbaliśmy o naszych pracowników nie tylko na czas wykonywanej przez nich pracy, ale i na czas dojazdu do niej, między innymi, zapewniając w okresie najwyższych zachorowań transport do, i z zakładu produkcyjnego. Ustanowienie sposobu postępowania, w związku  z podejrzeniem czy zachorowaniem na koronawirusa, pozwoliło nam na wiekszą kontrolę sytuacji zdrowotnej naszych pracowników  i  zapewniło ogólny spokój. Jesteśmy dumni, że wspólnie udało nam się wypracować wyższą  świadomość w przypadku sytuacji zagrożenia zdrowia koronawirusem i poczucie odpowiedzialności za innych, czego potwierdzeniem jest postępowanie naszych pracowników.

Jaki wpływ, Państwa zdaniem, będzie miało pozytywne przejście audytu higienicznego w zakresie Covid-19 na dalszą działalność Państwa firmy, w tym na relacje z pracownikami, dostawcami i klientami?

S. G.:  Pozytywne przejście audytu higienicznego daje nam pewność że założone rozwiązania i wprowadzone zasady są właściwe.  Niezależna ocena doświadczonego audytora jest tego potwierdzeniem, nie tylko dla nas, ale i dla naszych pracowników, dostawców i klientów, co stanowi kolejną solidną cegłę w budowaniu naszego wizerunku.  


Michał Maciejak – auditor wiodący TÜV SÜD, project manager. Absolwent kierunku Biotechnologia w produkcji spożywczej na SGGW w Warszawie oraz podyplomowych studiów na kierunku Bezpieczeństwo i jakość w łańcuchu spożywczym. Karierę zawodową rozpoczął w akredytowanym laboratorium analitycznym gdzie angażował się w utrzymanie jakości prowadzonych analiz, co zaowocowało przejściem do działu audytu. Doświadczenie zdobywane podczas prowadzenia audytów sieciowych oraz w branży HoReCa, wykorzystuje podczas realizacji projektów w jednostce certyfikującej TÜV SÜD. Obecnie zaangażowany w audyty dostawców, inspekcje załadunku, a także audyty Standardu Polskiej Izby Mleka „bez GMO”, Gluten-free, V-Label.

Tomasz Styk– Członek Zarządu kształtuje wizję i strategię rozwoju Sundose

Sebastian Gałka– Dyrektor ds. Produkcji i R&D bezpośrednio wpływa na formę i jakość suplementów diety.

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności Certyfikacja

Autor: Michał Maciejak

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

  • 08.09.2020

    Okiem audytora – dobrostan zwierząt

    Zgodnie z definicją naukową dobrostan zwierząt to „Stan pełnego zdrowia psychicznego i fizycznego zwierzęcia, gdy pozostaje ono w harmonii z otaczającym środowiskiem” (Hughes, 1976). W rzeczywistości dobrostan zwierząt to stan, w którym zwierzę ma swobodę ruchu, stały dostęp do wody, możliwość położenia się kiedykolwiek zechce oraz odpowiednią przestrzeń, dla każdego zwierzęcia oddzielnie.

    Czytaj więcej
  • 08.05.2020

    Nowe wymagania dotyczące znakowania żywności - informacje o pochodzeniu podstawowego składnika żywności

    Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, każdy produkt spożywczy, wprowadzany do obrotu na terenie Unii Europejskiej musi zostać odpowiednio oznakowany oraz posiadać etykietę zgodną z wymaganiami prawnymi.

    Czytaj więcej
  • 18.02.2020

    IFS Food w nowej odsłonie

    Przez bardzo długi okres czasu IFS kazał nam czekać na kolejną wersję wiodącego standardu dla branży spożywczej. Ale oto jest! Ukazała się wersja robocza tak długo oczekiwanej wersji 7, która została upubliczniona do konsultacji publicznych. 

    Czytaj więcej

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.