Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Sympozjum naukowe EFSA nr 26 na temat oceny ryzyka i korzyści żywności (składniki odżywcze i zanieczyszczenia) – dołącz on-line (15-17 lutego br.)

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Ocena ryzyka i korzyści (RBA) związana z żywnością stanowi poważne wyzwanie naukowe, biorąc pod uwagę potrzebę porównania korzyści żywieniowych i zdrowotnych poszczególnych rodzajów żywności z potencjalnymi zagrożeniami dla zdrowia wynikającymi z zagrożeń, takich jak zanieczyszczenia środowiskowe obecne w żywności. Badania oceny korzyści i ryzyka (RBA) to nowa metodologia w dziedzinie żywności i żywienia, która oferuje jednoczesną ocenę zarówno ryzyka, jak i korzyści związanych z wyborami żywieniowymi.

EFSA zaprasza ekspertów w tej dziedzinie do wzięcia udziału w sympozjum naukowym na temat RBA w dn. 15-17 lutego 2022 r.

Dyskusje i kluczowe wyniki ze spotkania pomogą w przygotowaniu aktualizacji wytycznych Komitetu Naukowego EFSA w sprawie RBA, opublikowanych w 2010 r. Wytyczne te pomogą w szeroko zakrojonej ocenie zagrożeń dla zdrowia i korzyści zdrowotnych wynikających ze spożywania ryb.

Nasza wiedza naukowa na temat korzyści zdrowotnych poszczególnych składników odżywczych w żywności oraz potencjalnych negatywnych skutków zdrowotnych innych substancji zawartych w tej samej żywności, takich jak zanieczyszczenia, pozostałości pestycydów i leków weterynaryjnych stale się wzbogaca. Jednocześnie rośnie liczba pytań od menedżerów ryzyka dotyczących ważenia korzyści zdrowotnych i zagrożeń związanych ze spożywaniem tych produktów.

O sympozjum naukowym – agenda – dołącz on-line!

Sympozjum odbywa się on-line. Format obejmie sesje plenarne i breakoutowe z prezentacjami światowej sławy głównych prelegentów. Sesje plenarne są transmitowane na żywo i będą dostępne po wydarzeniu na stronie - link poniżej.

Kto może uczestniczyć?

Eksperci ds. oceny ryzyka i korzyści, oceniający ryzyko i zarządzający ryzykiem z Komisji Europejskiej i państw członkowskich, innych organów krajowych, organizacji międzynarodowych, w tym WHO i FAO, a także zainteresowane strony.

Szczegółowa agenda

https://www.efsa.europa.eu/sites/default/files/2022-01/SC26_AGENDA.pdf

Dołącz on-line - https://www.efsa.europa.eu/en/events/video-streaming-efsa-scientific-colloquium-26-risk-benefit-assessment-combined-exposure

15 lutego godz. 14:00-18:00

16 lutego godz. 9:00-18:00

17 lutego godz. 9:00-14:45

Źródło: EFSA

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności Kongresy i Targi Przemysł rybny

Autor: EFSA

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.