Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Badanie produktu pn.: „Mleko w proszku pełne zawartość tłuszczu 26%”, 400 g, w laboratorium Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykazało obecność Salmonella Anatum we wszystkich 5 badanych próbkach produktu. Spożycie produktu wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego
Jak podaje Główny Inspektorat Sanitarny produkt może zawierać ciało obce - szypułki jabłek, co wiąże się z ryzykiem zadławienia konsumenta.
Wycofanie wafli kukurydzianych marki GENUSS PLUS oraz enerBIO dostępnych w drogeriach Rossmann. Produkty mogą być zanieczyszczone fragmentami metalu. Ich spożycie wiąże się z ryzykiem zranienia przewodu pokarmowego.
W próbkach produktu badanego przez Narodowy Instytut Leków, na zlecenie Państwowej Inspekcji Sanitarnej, stwierdzono obecność niedeklarowanych w składzie bakterii Enterococcus faecium, Enterococcus gallinarum oraz zaniżonej w stosunku do deklarowanej w składzie zawartości bakteri...
W próbkach produktu badanego przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne w stężeniu przekraczającym ponad 4-krotnie najwyższy dopuszczalny poziom...
W próbkach produktu w proszku badanego przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono benzo(a)piren oraz sumę 4 badanych wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych (WWA) w stężeniu przekraczającym odpowiednio ponad 4-krotnie (w przypadku benzo(a)pirenu) i ponad 5-krotnie (w przypadku sumy 4 badanych WWA)...
W próbkach produktu badanego przez władze niemieckie stwierdzono obecność dwutlenku siarki, który nie jest deklarowany w oznakowaniu koncentratów soku z cytryny i limonki marki Piacelli. Dwutlenek siarki jest substancją alergenną...
Główny Insperktorat Sanitarny ostrzega: W próbkach produktu badanego przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne na poziomie przekraczającym ponad 30-krotnie najwyższą dopuszczalną zawartość...
Główny Insperktorat Sanitarny ostrzega: Bakterie Salmonella spp. wykryto w 1 próbce produktu badanego przez Państwową Inspekcję Sanitarną.
Spożycie wskazanej poniżej partii produktu „Precelki Chrupkie” 130 g LAJKONIK ze względu na potencjalne zanieczyszczenie ciałem obcym – fragmentem metalu – może prowadzić do zranienia podczas spożycia...
Nasi partnerzy