Wyniki wyszukiwania
-
31.08.2023
Strefa Managera: Reklama suplementów diety w aptece w kontekście projektu nowelizacji ustawy UBŻŻ
Na początku tego roku zrobiło się głośno na temat projektu nowelizacji ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia, który miałby „uderzyć” głównie w przemysł suplementów diety
-
22.08.2023
Syntezy Miesiąca oraz Warsztat Strefy Managera - lipiec/sierpień 2023 - nagranie
Nagranie webinarium eksperckiego "Syntezy Miesiąca oraz Warsztat Strefy Managera - lipiec/sierpień 2023"
-
11.08.2023
Strefa Managera: Wytwarzanie suplementów diety – Ogólne Warunki Sprzedaży a umowy kontraktowe
Zlecanie wytwarzania suplementów diety (lub poszczególnych elementów wytwarzania) staje się coraz popularniejszym sposobem współpracy podmiotów działających na rynku środków spożywczych.
-
28.07.2023
Strefa Managera: Co zakłada projekt ustawy wdrażającej system kaucyjny?
Projekt zakłada częściową transpozycję do polskiego porządku prawnego postanowień dyrektywy Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2019/904 z dnia 5 czerwca 2019 r. w sprawie zmniejszenia wpływu niektórych produktów z tworzyw sztucznych na środowisko (tzw. dyrektywy SUP).
-
21.07.2023
Strefa Managera: Oznaczenie "wiejski" w znakowaniu środków spożywczych cz. II
Producenci żywności coraz chętniej sięgają po oznakowanie sugerujące naturalny charakter produktu takie jak np. „domowy” lub „wiejski”. Jakie produkty mogą być w ten sposób znakowane? Jakie wymogi muszą spełniać?
-
27.06.2023
Syntezy Miesiąca Strefy Managera - czerwiec 2023 - nagranie
Nagranie webinarium eksperckiego "Syntezy Miesiąca Strefy Managera - czerwiec 2023"
-
23.06.2023
Strefa Managera: Jak wygląda ochrona wyrobów regionalnych i tradycyjnych? Nowa ustawa
Od 28 kwietnia 2023 r. weszła w życie nowa regulacja – ustawa z dnia 9 marca 2023 r. o rejestracji i ochronie nazw pochodzenia, oznaczeń geograficznych oraz gwarantowanych tradycyjnych specjalności produktów rolnych i środków spożywczych, win lub napojów spirytusowych oraz o produktach tradycyjnych. Na czym ta zmiana polega i o co dokładnie chodzi w nowej ustawie?
-
23.06.2023
FFSW: Rosnące zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności i nowe wymogi standardów – EFSA, zagrożenia mikrobiologiczne (c.d.), IFS, dioksyny, mikroplastik, zafałszowania - nagranie
FoodFakty Safety Week: Rosnące zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności i nowe wymogi standardów – EFSA, zagrożenia mikrobiologiczne (c.d.), IFS, dioksyny, mikroplastik, zafałszowania - dzień 5 - nagranie z dnia 16.06.2023 r.
-
22.06.2023
FFSW: Rosnące zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności i nowe wymogi standardów – zagrożenia mikrobiologiczne, BRCGS, akredytacja - nagranie
FoodFakty Safety Week: Rosnące zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności i nowe wymogi standardów – zagrożenia mikrobiologiczne, BRCGS, akredytacja - dzień 4 - nagranie z dnia 15.06.2023 r.
-
21.06.2023
FFSW: Wyzwania dla systemów żywności – opakowania, zrównoważony rozwój, znakowanie żywności - nagranie
FoodFakty Safety Week: Wyzwania dla systemów żywności – opakowania, zrównoważony rozwój, znakowanie żywności - dzień 3 - nagranie z dnia 14.06.2023
-
20.06.2023
FFSW: Wyzwania dla systemów żywności – produkt, konsument, własność intelektualna - nagranie
FoodFakty Safety Week: Wyzwania dla systemów żywności – produkt, konsument, własność intelektualna - dzień 2 - nagranie z dnia 13.06.2023
-
19.06.2023
FFSW: Standardy i Kultura Bezpieczeństwa Żywności - nagranie
FoodFakty Safety Week: Standardy i Kultura Bezpieczeństwa Żywności - dzień 1 - nagranie z dnia 12.06.2023