Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Zapraszamy do zapoznania się z przewodnikiem po znakowaniu produktów pochodzenia morskiego przygotowanym przez Komisję Europejską. Przewodnik podzielony został na dwie części:
A. Nieprzetworzone oraz niektóre przetworzone produkty rybołówstwa i akwakultury
B. Inne przetworzone produkty rybołówstwa i akwakultury,
w których omówiono obowiązkowe oraz dobrowolne informacje, które muszą znaleźć się na produkcie
Źródło: https://www.uokik.gov.pl/aktualnosci.php?news_id=13808
Słowa kluczowe: przewodnik, znakowanie produktów, ryby, owoce morza, Komisja Europejska, oznakowania konsumenckie dla produktów rybołówstwa i akwakultury
Materiał udostępniony przez: FoodFakty
Materiał opublikowany dnia: 17.10.2019
Aby pobrać materiały, musisz się zalogować lub założyć darmowe konto
Załóż konto