Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Miniprzewodnik po nowych unijnych oznakowaniach konsumenckich dla produktów rybołówstwa i akwakultury

Miniprzewodnik po nowych unijnych oznakowaniach konsumenckich dla produktów rybołówstwa i akwakultury

Zapraszamy do zapoznania się z przewodnikiem po znakowaniu produktów pochodzenia morskiego przygotowanym przez Komisję Europejską. Przewodnik podzielony został na dwie części:

A. Nieprzetworzone oraz niektóre przetworzone produkty rybołówstwa i akwakultury

B. Inne przetworzone produkty rybołówstwa i akwakultury,

w których omówiono obowiązkowe oraz dobrowolne informacje, które muszą znaleźć się na produkcie 

Źródło: https://www.uokik.gov.pl/aktualnosci.php?news_id=13808 

Słowa kluczowe: przewodnik, znakowanie produktów, ryby, owoce morza, Komisja Europejska, oznakowania konsumenckie dla produktów rybołówstwa i akwakultury

Materiał udostępniony przez: FoodFakty

Materiał opublikowany dnia: 17.10.2019

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.