Rejestracja do katalogu firm

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

New Food Forum - roślinne rozwiązania dla producentów żywności

Kategoria: Biznes i Wydarzenia

New Food Forum, to pierwsze w Polsce spotkanie biznesowe, omawiające roślinne rozwiązania i trendy na rynku żywności.

Podczas Forum spotkają się właściciele i kadra zarządzająca producentów, sieci handlowych i dystrybutorów żywności, świat nauki, media oraz organizacje rządowe i pozarządowe. Przedstawione zostaną analizy skutecznie wprowadzonych produktów roślinnych, możliwości finansowania, certyfikacje, aktualne trendy na rynku, oraz nowe technologie wspierane przez IBPRS. Swoje case studies przedstawi między innymi IKEA oraz Dobra Kaloria, marki które zdecydowały się na wprowadzenie do swojej oferty w pełni roślinnych produktów. Opowiedzą skąd taka decyzja, jak przebiegał proces wprowadzania produktów i z jakimi wyzwaniami muszą się mierzyć na co dzień. Forum ma na celu zainspirowanie producentów i dystrybutorów żywności do dalszego rozwijania roślinnej oferty, na którą podaż stale rośnie.

New Food Forum jest polską odpowiedzią na berlińskie New Food Conference, organizowane przez ProVeg International, której pierwsza edycja była szeroko komentowana w świecie nauki i mediach, np. przez Forbes, The Telegraph, czy polską Politykę.

Wśród prelegentów:

IKEA

Dobra Kaloria

FoodTech.ac

V-Label Polska

Szczegóły:

Program: https://proveg.com/pl/new-food-forum/

Rejestracja: https://proveg.com/pl/new-food-forum/#sign-up

Data: 21 maja 2019, wtorek

Godziny: 14-18

Adres: Budynek IBPRS, ul. Rakowiecka 36, Warszawa

Wydarzenie bezpłatne, ilość miejsc ograniczona.

Organizatorzy:

ProVeg Polska

ProVeg jest międzynarodową organizacją działającą na rzecz budowania świadomości żywieniowej. Współpracuje z rządami, firmami prywatnymi, instytucjami publicznymi, specjalistami z branży medycznej i liderami opinii publicznej, aby przez roślinny styl życia pomóc zmienić świat na bardziej zrównoważony dla ludzi, zwierząt i naszej planety.

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno – Spożywczego

IBPRS prowadzi prace naukowe, rozwojowe, wdrożeniowe w zakresie biotechnologii i technologii rolno-spożywczej. Prace te, o ostatecznym aplikacyjnym charakterze, obejmują swym zakresem wiele dyscyplin: mikrobiologię techniczną i mikrobiologię żywności, inżynierię komórkową, inżynierię procesową, chemię i biochemię, technologię żywności oraz żywienie człowieka i dietetykę.

Autor: ProVeg

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn