Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

New Food Forum - roślinne rozwiązania dla producentów żywności

Kategoria: Biznes

New Food Forum, to pierwsze w Polsce spotkanie biznesowe, omawiające roślinne rozwiązania i trendy na rynku żywności.

Podczas Forum spotkają się właściciele i kadra zarządzająca producentów, sieci handlowych i dystrybutorów żywności, świat nauki, media oraz organizacje rządowe i pozarządowe. Przedstawione zostaną analizy skutecznie wprowadzonych produktów roślinnych, możliwości finansowania, certyfikacje, aktualne trendy na rynku, oraz nowe technologie wspierane przez IBPRS. Swoje case studies przedstawi między innymi IKEA oraz Dobra Kaloria, marki które zdecydowały się na wprowadzenie do swojej oferty w pełni roślinnych produktów. Opowiedzą skąd taka decyzja, jak przebiegał proces wprowadzania produktów i z jakimi wyzwaniami muszą się mierzyć na co dzień. Forum ma na celu zainspirowanie producentów i dystrybutorów żywności do dalszego rozwijania roślinnej oferty, na którą podaż stale rośnie.

New Food Forum jest polską odpowiedzią na berlińskie New Food Conference, organizowane przez ProVeg International, której pierwsza edycja była szeroko komentowana w świecie nauki i mediach, np. przez Forbes, The Telegraph, czy polską Politykę.

Wśród prelegentów:

IKEA

Dobra Kaloria

FoodTech.ac

V-Label Polska

Szczegóły:

Program: https://proveg.com/pl/new-food-forum/

Rejestracja: https://proveg.com/pl/new-food-forum/#sign-up

Data: 21 maja 2019, wtorek

Godziny: 14-18

Adres: Budynek IBPRS, ul. Rakowiecka 36, Warszawa

Wydarzenie bezpłatne, ilość miejsc ograniczona.

Organizatorzy:

ProVeg Polska

ProVeg jest międzynarodową organizacją działającą na rzecz budowania świadomości żywieniowej. Współpracuje z rządami, firmami prywatnymi, instytucjami publicznymi, specjalistami z branży medycznej i liderami opinii publicznej, aby przez roślinny styl życia pomóc zmienić świat na bardziej zrównoważony dla ludzi, zwierząt i naszej planety.

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno – Spożywczego

IBPRS prowadzi prace naukowe, rozwojowe, wdrożeniowe w zakresie biotechnologii i technologii rolno-spożywczej. Prace te, o ostatecznym aplikacyjnym charakterze, obejmują swym zakresem wiele dyscyplin: mikrobiologię techniczną i mikrobiologię żywności, inżynierię komórkową, inżynierię procesową, chemię i biochemię, technologię żywności oraz żywienie człowieka i dietetykę.

Autor: ProVeg

Przeczytaj także

  • 29.04.2019

    Algi morskie źródłem białek przyszłości?

    Obserwuje się nieustanny wzrost liczby ludności. Według FAO, aby zaspokoić potrzeby żywieniowe populacji w 2030 roku, konieczny jest co najmniej dwukrotny wzrost produkcji żywności. Zmniejsza się powierzchnia gruntów rolnych, wyczerpują się światowe zasoby wodne, a hodowla zwierząt staje się coraz bardziej utrudniona [1]. Ratunkiem dla nadciagającego kryzysu zasobów pożywienia jest rozwój nowych technologii oraz lepsze wykorzystanie nowych i zagospodarowanie istniejących zasobów żywności. 

    Czytaj więcej
  • 12.10.2018

    Roślinne źródło witaminy B12 dla wegetarian i wegan

    Brytyjscy naukowcy odkryli, że zawartość witamin w niektórych roślinach może zostać zmodyfikowana w taki sposób, by zapobiegać potencjalnym deficytom w dietach bezmięsnych. Kobalamina, znana jako witamina B12, jest niezbędnym składnikiem odżywczym, jednak rośliny nie potrzebują tej substancji i nie wytwarzają jej, co powoduje, że weganie i wegetarianie narażeni są na jej niedobory. Zespół prof. Martina Warrena...

    Czytaj więcej
  • 26.02.2018

    Wegetarianizm to nisza? Jest inny trend, który pomoże ci sprzedać produkty bezmięsne

    Jakość żywota wegetarianina w ostatnich latach znacząco się poprawiła. Czasy, gdy jedyną opcją w sklepie były gumowate kotlety sojowe, a w restauracji prosząc o danie bezmięsne otrzymywał same ziemniaki z surówką i ewentualnie z jajkiem...

    Czytaj więcej

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.