Analizatory zawartości białka metodą Dumas FP828/FP928
Analizatory elementarne LECO, które doskonale sprawdzają się w oznaczaniu zawartości białka w produktach spożywczych.
System RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed) ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz, przyczyniając się tym samym do lepszej ochrony zdrowia konsumentów w Unii Europejskiej.
>>AKTUALIZACJA 2021: DEFINICJE I KLASYFIKACJA PORTALU RASFF<<
Pełna treść dostępna po zalogowaniu się na darmowym koncie Czytelnika FoodFakty
Załóż kontoPrzeczytaj także
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
Jak co roku FoodFakty dla klientów Strefy Managera przygotowały pełną i szczegółową analizę notyfikacji w systemie RASFF. Raport za 2022 rok jest już gotowy.
Polecane produkty
Analizatory elementarne LECO, które doskonale sprawdzają się w oznaczaniu zawartości białka w produktach spożywczych.
Pegasus BT to spektrometr mas typu TOF (Time-of-Flight) sprzężony z chromatografem gazowym. Takie połączenie w zestawieniu z dedykowanym oprogramowaniem LECO pozwala na łatwiejszą i szybszą identyfikację związków w zakresie badań bezpieczeństwa i zafałszowań żywności.
Bezpieczna mikrobiologicznie żywność to wyzwanie nie tylko dla przedsiębiorcy, który ją produkuje i dystrybuuje, ale także dla laboratoriów wykrywających patogeny, w wyborze właściwej metody diagnostycznej. PCR - łańcuchowa reakcja polimerazy jest skutecznym narzędziem wykrywania L. monocytogenes.
Laboratorium Intertek oferuje akredytowane przez Polskie Centrum Akredytacji oznaczenie pozostałości środków ochrony roślin wg PN-EN 15662:2018-06 technikami LC-MS/MS – 204 związki oraz GC-MS/MS -203 związki, metoda spełnia wymagania SANTE /12682 /2019.