Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Spotkanie przedstawicieli wysokiego szczebla określa nową wizję zrównoważonego rybołówstwa i akwakultury w regionie Morza Śródziemnego i Morza Czarnego

Kategoria: Biznes

Odbyło się spotkanie wysokiego szczebla w sprawie nowej strategii dla Morza Śródziemnego i Morza Czarnego, zorganizowane pod przewodnictwem Organizacji Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa i Generalnej Komisji Rybołówstwa Morza Śródziemnego (GFCM). W spotkaniu uczestniczył Virginijus Sinkevičius, komisarz ds. środowiska, oceanów i rybołówstwa, wraz z dyrektorem generalnym FAO Qu Dongyu oraz ministrami ds. rybołówstwa umawiających się stron GFCM.

Uczestnicy potwierdzili swoje zobowiązania polityczne podjęte w deklaracjach MedFish4Ever i sofijskiej oraz zatwierdzili nową strategię GFCM (2021-2030), której celem jest zapewnienie zrównoważonego rozwoju rybołówstwa i akwakultury w Morzu Śródziemnym i Morzu Czarnym w następnej dekadzie. Komisarz Sinkevičius powiedział: "Wraz z zatwierdzeniem nowej strategii GFCM pokonaliśmy dziś kolejny kamień milowy na drodze do zrównoważonego zarządzania rybołówstwem i akwakulturą na Morzu Śródziemnym i Morzu Czarnym. Przeszliśmy długą drogę dzięki nowemu zarządzaniu rybołówstwem zapoczątkowanemu w 2017 r. w ramach deklaracji MedFish4Ever i deklaracji sofijskiej. Nie jesteśmy jednak na końcu naszej podróży, wiele jeszcze pozostaje do zrobienia." Komisarz podkreślił potrzebę natychmiastowego rozpoczęcia wdrażania strategii i zachęcił partnerów regionalnych do wsparcia ambitnego pakietu środków, które Unia Europejska przedstawi na dorocznej sesji GFCM w listopadzie, kiedy to strategia zostanie formalnie przyjęta. Komisarz Sinkevičius podkreślił znaczenie ochrony różnorodności biologicznej dla zapewnienia odporności i rentowności sektora rybołówstwa.

Nowa strategia GFCM, obejmująca pięć głównych celów, będzie w dalszym ciągu opierać się na dotychczasowych osiągnięciach. Więcej informacji znajduje się w tej wiadomości.

 

Źródło: KE

Autor:Komisja Europejska
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Inspekcje Państwowe Przemysł rybny

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.