Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Inspekcja Handlowa skontrolowała 58 różnych lokali gastronomicznych w miejscowościach turystycznych w Polsce. Inspektorzy odwiedzili bary, pizzerie, restauracje, zajazdy, karczmy, stacje paliw w 13 województwach. Sprawdzali m.in. legalność i rzetelność świadczonych usług gastronomicznych. W ponad połowie lokali stwierdzili nieprawidłowości. Pobierz raport z kontroli.
Zobacz zestawienie skontrolowanych lokali – dowiedz się co ustalili inspektorzy podczas kontroli.
Przeczytaj także
W związku ze znacznymi postępami w kampanii szczepień przeciwko COVID-19 w całej UE, usługi gastronomiczne są ponownie otwierane, a ograniczenia w podróżowaniu stopniowo znoszone.
Główny Lekarz Weterynarii apeluje - chroń swoje gospodarstwo przed wirusem Afrykańskiego Pomoru Świń i przestrzegaj zasad bioasekuracji.
Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) opracowała przewodnik dotyczący rekomendowanej zawartości sodu w 18 kategoriach środków spożywczych.