Wybierasz się do restauracji lub baru? Zapoznaj się z wynikami kontroli lokali gastronomicznych
Inspekcja Handlowa skontrolowała 58 różnych lokali gastronomicznych w miejscowościach turystycznych w Polsce. Inspektorzy odwiedzili bary, pizzerie, restauracje, zajazdy, karczmy, stacje paliw w 13 województwach. Sprawdzali m.in. legalność i rzetelność świadczonych usług gastronomicznych. W ponad połowie lokali stwierdzili nieprawidłowości. Pobierz raport z kontroli.
Zobacz zestawienie skontrolowanych lokali – dowiedz się co ustalili inspektorzy podczas kontroli.
Przeczytaj także
-
09.07.2021
Raport Komisji: pozytywne prognozy dla rolnictwa UE
W związku ze znacznymi postępami w kampanii szczepień przeciwko COVID-19 w całej UE, usługi gastronomiczne są ponownie otwierane, a ograniczenia w podróżowaniu stopniowo znoszone.
-
08.07.2021
BIOASEKURACJA w zwalczaniu ASF
Główny Lekarz Weterynarii apeluje - chroń swoje gospodarstwo przed wirusem Afrykańskiego Pomoru Świń i przestrzegaj zasad bioasekuracji.
-
07.07.2021
Zawartość sodu w żywności - wytyczne WHO
Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) opracowała przewodnik dotyczący rekomendowanej zawartości sodu w 18 kategoriach środków spożywczych.