Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Nowości firm

  • 07.05.2018

    Interakcje pomiędzy składnikami odżywczymi

    Opublikowane przez: Polskie Towarzystwo Technologów Żywności

    Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. składniki odżywcze to białka, węglowodany, tłuszcze, błonnik, sód, witaminy i składniki mineralne...

    Więcej
  • 07.05.2018

    Korzyści zdrowotne dodatku nasion chia do produktów żywnościowych

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Dietetyków Uniwersytetu Rzeszowskiego

    Nasiona chia są znane w Ameryce Południowej od tysięcy lat. Już Aztekowie i Majowie traktowali je jako ważne składniki swojej diety. Mimo, że są one obecne na rynku polskim stosunkowo krótko, cieszą się dużą popularnością wśród entuzjastów zdrowego żywienia. Stały się właściwie nieodłącznym atrybutem wielu dietetyków, trenerów personalnych i blogerów starających się promować zdrowy tryb życia. Czy słusznie?

    Więcej
  • 02.05.2018

    Międzynarodowego Seminarium otwarte dla każdego

    Opublikowane przez: IAAS Poland

    IAAS Poland srdecznie zaprasza na serię wykładów otwartych, które odbędą się podczas Międzynarodowego Seminarium pt. "The Sustainable Development".

    Więcej
  • 27.04.2018

    Kreatyna - jej działanie i bezpieczeństwo

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Dietetyków Uniwersytetu Rzeszowskiego

    Kreatyna (inaczej kwas β-metyloguanidynooctowy) jest to związek organiczny odkryty w 1832 r. przez Michela Eugène’a Chevreula przy badaniach nad mięśniami. Pod wpływem kinazy kreatynowej ulega fosforylacji tworząc fosfokreatynę – wysokoenergetyczny związek wykorzystywany do magazynowania i uwalniania energii niezbędnej do wielu reakcji chemicznych...

    Więcej
  • 23.04.2018

    Kwas fitynowy - dostępne dla wszystkich dobro czy też związek kryjący w sobie zło?

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Dietetyków Uniwersytetu Rzeszowskiego

    Kwas fitynowy ma zarówno swoich zwolenników jak i przeciwników. Wiele osób unika spożywania produktów zawierających ten związek lub poddaje je przed spożyciem obróbce kulinarnej w celu redukcji lub ograniczenia jego ilości. Czy takie działanie jest słuszne?

    Więcej
  • 20.04.2018

    Czosnek i jego prozdrowotne właściwości

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Dietetyków Uniwersytetu Rzeszowskiego

    Już w I w n.e. Dioskurides pisał, iż: „zjedzony czosnek wypędza tasiemca i pędzi mocz”. Bogata historia tej rośliny uprawnej sięga tysiące lat wstecz. Jego łacińska nazwa pochodzi od słowa all- co znaczy piekący...

    Więcej
  • 18.04.2018

    Udział KRSiO w targach WorldFood Warsaw 2018

    Opublikowane przez: Krajowa Rada Suplementów i Odżywek

    W dniach 10-12 kwietnia w Warszawie odbyła się V już edycja targów WorldFood Warsaw. W czasie wydarzenia swoją premierę miał sektor NutraFood, skupiający firmy i przedstawicieli branży suplementów diety.

    Więcej
  • 17.04.2018

    Czy woda kokosowa nawadnia najlepiej?

    Opublikowane przez: SKN Medycyny Stylu Życia WUM

    Idealny napój sportowy dzięki zawartości zarówno węglowodanów, jak i tzw. elektrolitów? Najlepsza alternatywa dla "izotoników"? Woda kokosowa bije rekordy popularności na portalach lifestyle'owych i w magazynach promujących zdrowy styl życia. Czy słusznie?

    Więcej
  • 16.04.2018

    Majówka tuż, tuż, czyli kilka słów o WWA - wielopierścieniowych węglowodorach aromatycznych

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Zarządzania Jakościa

    Nadchodzi czas długiego weekendu majowego. Pierwsze, co nasuwa się nam na myśl, to grill ze znajomymi. Tylko czy potrawy prosto z grilla dla nas – konsumentów są zdrowe?

    Więcej
  • 10.04.2018

    Nieceliakalna nadwrażliwość na gluten

    Opublikowane przez: Polskie Towarzystwo Technologów Żywności

    Gluten jest kompleksem białek magazynowanych w zarodku ziaren zbóż. Ze względu na swoje właściwości jest on wykorzystywany w przemyśle spożywczym. Nieceliakalna nadwrażliwość na gluten...

    Więcej
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.