Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Zarówno przełomowe technologie związane z alternatywnymi źródłami białka, jak i rynek zrównoważonych rozwiązań w zakresie żywności rozwijają się w zawrotnym tempie. New Food Forum to wyjątkowe wydarzenie, które ma na celu inspirować dalszy rozwój innowacyjnych technologii spożywczych poprzez zgromadzenie kluczowych interesariuszy.
Jaka będzie RESTAURACJA PRZYSZŁOŚCI? W jaki sposób restauratorzy mogą wprowadzić zrównoważone praktyki do swoich biznesów? Czy to się opłaca biznesowo i marketingowo? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań poszukamy podczas kreatywnego warszatu online EIT Food dla liderów gastronomii – Kierunek Restauracja Przyszłości, który odbędzie się 9 września. Zgłoszenia będą przyjmowane do 5 września.
Już 17 września w łódzkiej Atlas Arenie rozpocznie się najważniejsze wydarzenie branży produktów ekologicznych w Polsce.
Rewolucyjne technologie roślinnych alternatyw produktów odzwierzęcych i rynek zrównoważonych rozwiązań żywnościowych rozwijają się w niesamowitym tempie. Już 7 września, w Centrum Nauki Kopernik w Warszawie, kluczowi interesariusze będą dyskutować o roślinnej przyszłości sektora spożywczego.
EIT Food rozpoczyna rekrutację uczestników do tegorocznej edycji warsztatów innowacji otwartej w sektorze rolno-spożywczym - Challenge Labs 2021. Uczestnicy, wraz z pomocą najwybitniejszych ekspertów i branżowych specjalistów, podejmą wyzwania związane z projektowaniem produktów i rozwiązań dotyczących jedzenia przyszłości.
Tematem przewodnim najbliższej edycji będzie: Eko-opakowanie – konieczność i szansa! 5 kroków by Twoja marka stała się EKO.
Od 26 do 28 lipca 2021 roku odbędzie się w Rzymie cykl spotkań podsumowujących dotychczasowe działania przygotowujące do Szczytu Systemów Żywnościowych ONZ 2021 (ang. Pre-Summit).
Wreszcie, po długiej przerwie spowodowanej pandemią COVID-19, zespół InConventus Group miał przyjemność po raz piąty oraz szósty zrealizować Narodowy Dzień Mlecznej Fermy.
7 czerwca obchodziliśmy Światowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności ustanowiony przez FAO/WHO. W ramach obchodów tego dnia, z inicjatywy FoodFakty odbył się FoodFakty Safety Week. Codex Alimentarius po raz kolejny dostrzegł i docenił nasze zaangażowanie w upowszechnianie Kultury Bezpieczeństwa Żywności wśród profesjonalistów z branży spożywczej w Polsce.
Serdecznie zapraszamy na webinarium REKOPOLU Organizacji Odzysku Opakowań na temat: „Bezpieczeństwo Opakowań i ochrona przed marnowaniem żywności”, które odbędzie się 23 czerwca (środa) w godzinach 9 :00 - 13:00.
POLAGRA to wydarzenie o najdłuższej tradycji biznesowej w Polsce, jedno z kluczowych wydarzeń branży spożywczej i HoReCa. Tegoroczna edycja wydarzenia zaplanowana została na dni 4-6 października.
Światowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności (WFSD) obchodzony jest 7 czerwca 2021 r. i ma na celu zwrócenie uwagi oraz zainspirowanie do działań pomagających zapobiegać zagrożeniom związanym z żywnością, wykrywać je i zarządzać nimi, przyczyniając się w ten sposób polepszeniu taki obszarów jak...
Nowa odsłona znanego projektu „Narodowy Dzień Mlecznej Fermy”, który w związku z COVID-19, przyjął inny format – hybrydowy, czyli połączenie tradycyjnego offline z efektywnym online. Dni Farmy Mlecznej w formacie hybrydowym, organizowane przez InConventusGroup, jest dla hodowców swoistym rodzajem szkolenia, możliwością znacząco poszerzyć swą wiedzę dotyczącą hodowli, nawet w czasie pandemii.
Podczas Światowego Dnia Żywności - 16 października 2019 roku - Sekretarz Generalny ONZ António Guterres ogłosił zwołanie Szczytu Systemów Żywnościowych ONZ w drugiej połowie 2021 roku.
Access2Markets to kompleksowy portal przeznaczony dla mniejszych firm, umożliwiający szybkie uzyskanie informacji o warunkach handlowych dotyczących importu do Unii Europejskiej i eksportu na ponad 120 rynków zagranicznych.
Jak zaangażować się w obchody Międzynarodowego Dnia Bezpieczeństwa Żywności 2021?
W dniach 1-2 lipca 2021 r w na Politechnice Gdańskiej odbędzie się XLV Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu Polskiej Akademii Nauk (KNoŻiŻ PAN) pt. „Żywność w strategii Zielonego Ładu”.
Z powodu ograniczenia możliwości organizacji tradycyjnych konferencji i szkoleń, w tym roku Polska Izba Opakowań podjęła decyzję o organizacji cyklu tematycznych webinariów, podczas których chcielibyśmy szukać odpowiedzi na nurtujące rynek opakowań pytania.
Czy nasza dieta może mieć wpływ na zdrowie naszych wnuków? Dlaczego warto sięgać po ryby ze stawów hodowlanych? Jak obchodzić się z żywnością, aby uniknąć zakażenia bakteriami chorobotwórczymi? Co zrobić jeśli podejrzewamy u siebie nietolerancję glutenu?
Pracujesz w handlu, produkujesz żywność albo działasz w branży HoReCa? Zarezerwuj sobie czas w dniach 20-22 kwietnia, bo lepszej okazji do nawiązania nowych kontaktów biznesowych niż na Targach WorldFood Poland Virtual Expo – być może w tym roku już nie będzie!
Zarezerwuj sobie czas w dniach 20-22 kwietnia i weź udział w targach online, podczas których odbędą się liczne konferencje branżowe oraz zaprezentują się firmy produkujące żywność i napoje.
Nasi partnerzy