Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Przekrojowe spojrzenie na teraźniejszość i przyszłość sektora alternatywnych źródeł białka: Dołącz do New Food Forum 2024

Kategoria: Biznes

New Food Forum, konferencja organizowana przez Fundację ProVeg, odbędzie się 12 czerwca 2024 r. w Centrum Nauki Kopernik w Warszawie. To już piąta edycja tego wyjątkowego wydarzenia, które przyciąga kluczowych interesariuszy przemysłu spożywczego, aby wspólnie omawiać przyszłość zrównoważonej żywności. Agenda tegorocznej konferencji obfituje w różnorodność prelegentów i porusza kwestie kluczowe dla dalszego rozwoju branży roślinnej w Polsce.

New Food Forum to miejsce, gdzie innowacje spotykają się z praktyką. Program tegorocznej edycji jest pełen inspirujących prelekcji i paneli, które poprowadzą eksperci z różnych branż – od technologii spożywczej, przez legislację, po marketing. To wyjątkowa okazja, aby poznać najnowsze trendy, wymienić się doświadczeniami i nawiązać cenne kontakty z przedstawicielami wiodących firm, instytucji i startupów z sektora alternatywnych źródeł białka. Nasze badania pokazują, że zainteresowanie tymi produktami rośnie, a rynek staje się coraz bardziej konkurencyjny - 48% konsumentów w Polsce deklaruje ograniczenie spożycia mięsa w ciągu ostatniego roku, a popularność diet roślinnych stale wzrasta.
Patrycja Homa, Prezeska Fundacji ProVeg

Agenda i prelegenci:
Podczas New Food Forum 2024 uczestnicy będą mieli okazję wziąć udział w serii paneli dyskusyjnych i wykładów, które będą koncentrować się na innowacjach technologicznych, legislacji oraz relacjach między detalistami a konsumentami. W programie znajdą się między innymi:
  • Transformacja systemu żywnościowego: Dr Andrzej Kassenberg z Fundacji Instytutu na rzecz Ekorozwoju omówi konieczność zielonej transformacji.
  • Akceleracja innowacji w obszarze dywersyfikacji białek: Ewa Karólewska z EIT Food przedstawi działań Think Tanku związanych z różnorodnością białek.
  • Rewolucja na polskim talerzu: Stanisław Łoboziak i Wiesław Macherzyński z LabFarm zaprezentują prototyp mięsa komórkowego i jego potencjalne zastosowania.
  • Roślinne zamienniki mięsa i nabiału: Nikodem Pankowiak z CMR omówi rozwój tych kategorii na rynku.
  • Branża roślinna po turbulencjach: Katarzyna Zgieb z Jeronimo Martins, Jakub Emanuel Malec z Grupy Żabka oraz inni paneliści przedstawią wyzwania i możliwości dla produktów roślinnych.
  • Komunikacja marki roślinnej: Eksperci, w tym Dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska z FoodLaw, Aleksandra Środa z Garden Gourmet Food CEE i Łukasz Wesołowski z Alfa Bio Polska, podzielą się swoimi doświadczeniami z zakresu marketingu i prawa.
  • Alternatywne źródła białka w żywności przyszłości: Dr Olaf K. Horbańczuk z Ambasady Królestwa Niderlandów i Dr Katarzyna Polanowska z ENOUGH omówią przyszłość białek roślinnych i precyzyjnej fermentacji.

Coraz więcej konsumentów zwraca uwagę na roślinne zamienniki mięsa i nabiału, co tworzy ogromne możliwości dla producentów. Kategoria, do której zaliczamy roślinne kabanosy, parówki, kiełbasy, kotlety, pulpety, burgery, mięsa, a także roślinne wędliny, pasztety i pasty – urosła w roku 2023 wobec roku 2022 zarówno w ujęciu wartościowym, jak i pod względem liczby sprzedanych opakowań – odpowiednio o 37% i 24%
Nikodem Pankowiak, Starszy Analityk, CMR (Centrum Monitorowania Rynku) - prelegent tegorocznej edycji New Food Forum

Promocja biletów:

Z okazji nadchodzącego New Food Forum 2024, oferujemy specjalną promocję – 20% zniżki na bilety. To wyjątkowa okazja, aby wziąć udział w największej konferencji poświęconej żywności roślinnej w Polsce.
Skorzystaj z kodu "NFF20" podczas rejestracji na stronie: https://app.evenea.pl/event/new-food-forum-2024/

Partnerzy wydarzenia:

Partnerzy Strategiczni: Garden Gourmet, Oatly
Partnerzy Główni: Ambasada Królestwa Niderlandów w Polsce, EIT Food, Food Law
Partnerzy Wspierający: Advalue Engaged, Sodexo, V-Label

Więcej informacji oraz szczegółowy program wydarzenia dostępny na stronie: www.newfoodforum.pl

 
 

Wybierz temat: Kongresy i Targi Plant-based

Autor: Proveg

Przeczytaj także

ARTYKUŁ OPUBLIKOWANY DZIĘKI PROVEG:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.