Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
W sierpniu 2022 r. uchwalono łącznie 71 zmian w prawie żywnościowym, na co złożyło się 21 zmian w prawie polskim oraz 50 w prawie unijnym.
W lipcu 2022 r. uchwalono łącznie 66 zmian w prawie żywnościowym, na co złożyło się 8 zmian w prawie polskim oraz 58 w prawie unijnym.
W czerwcu 2022 r. uchwalono 59 zmian w prawie żywnościowym z czego 9 dotyczyło polskiego ustawodawstwa, a 50 unijnego
W maju 2022 r. uchwalono łącznie 55 zmian w prawie żywnościowym, na co złożyło się 11 zmian w prawie polskim oraz 44 w prawie unijnym.
W marcu 2022 zostało uchwalonych 19 aktów prawa polskiego i 42 akty prawa unijnego, które miały znaczenie dla branży spożywczej
W pierwszym miesiącu 2022 r. uchwalono łącznie 56 zmian w prawie żywnościowym, na co złożyło się 13 zmian w prawie polskim oraz 43 w prawie unijnym.
Oszustwa związane z żywnością, zafałszowania żywności, przestępstwa związane z żywnością, integralność żywności, autentyczność żywności i podrabianie żywności to terminy powszechnie stosowane w odniesieniu do problemu, który istnieje od czasu komercjalizacji żywności. Z inicjatywy brytyjskich organizacji (w tym FSA) opublikowano przegląd głównych definicji związanych z zafałszowaniami żywności.
W ostatnim miesiącu roku 2021 zostało uchwalonych 90 zmian w prawie żywnościowym, na co złożyło 31 zmian w polskim prawie oraz 59 w prawie unijnym.
W listopadzie 2021 r. uchwalonych zostało łącznie 71 zmian w prawie żywnościowym na co złożyły się 53 nowelizacje unijnego prawa oraz 18 zmian w prawie polskim.
W październiku 2021 weszło w życie 61 zmian w prawie żywnościowym, na co złożyło się 16 nowelizacji prawa polskiego oraz 45 w prawie unijnym.
We wrześniu opublikowano 48 nowelizacji unijnego prawa żywnościowego oraz 15 polskiego, co łącznie składa się na sumę 63 zmian.
Sierpień 2021, pomimo tego, że był miesiącem wakacyjnym, przyniósł aż 117 nowelizacji prawa żywnościowego.