Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Finansowanie prac badawczo-rozwojowych i innowacji - przewodnik

Autor: Konfederacja Lewiatan

Finansowanie prac badawczo-rozwojowych i innowacji - przewodnik

Polecamy Państwa uwadze przewodnik po ofercie programów operacyjnych 2014-2020 dla mikro, małych i średnich przedsiębiorców. 

Polecamy Państwa uwadze przewodnik po ofercie programów operacyjnych 2014-2020 dla mikro, małych i średnich przedsiębiorców. 

To aktualizacja podręcznika z 2015 r., przygotowanego na zlecenie Konfederacji Lewiatan przez zespół PwC. W pierwszej edycji opisano podstawowe zasady i pojęcia, które powinny znać firmy szukające dotacji unijnych, chcące inwestować w innowacje lub B+R oraz przedstawiono wykaz schematów wsparcia innowacji i prac B+R w programach operacyjnych 2014-2020.

Wersja tegoroczna została zaktualizowana i rozbudowana. Zawiera nowe rozdziały, w tym szerszy opis zasad kwalifikowalności, rozdział dotyczący zasady równości szans i niedyskryminacji oraz zasady równości płci oraz praktyczne, interaktywne mapy, pokazujące lokalizacje najważniejszych instytucji otoczenia biznesu wspierających firmy, zwłaszcza w zakresie  prowadzenia prac B+R i innowacji.  

Kluczową części przewodnika pozostało zestawienie schematów wsparcia innowacji i prac B+R w programach krajowych (PO Inteligentny Rozwój, Polska Wschodnia)  i 16 regionalnych programach operacyjnych oraz wykaz instytucji oferujących wsparcie unijne przedsiębiorcom (baza adresów). W zestawieniu schematów wsparcia wskazujemy terminy naborów, które będą prowadzone jeszcze w 2017 r.  

Żeby ułatwić nawigację dodaliśmy ikony syntetycznie opisujące wsparcie dostępne w każdym regionie i na poziomie krajowym.

Nowością jest przegląd wsparcia w zakresie efektywności energetycznej

Aktualizację przygotował zespół departamentu funduszy europejskich.

Raport do pobrania na stronie lub poprzez formularz poniżej: 
http://konfederacjalewiatan.pl/aktualnosci/2017/1/finansowanie_prac_badawczorozwojowych_i_innowacji__przewodnik 

Słowa kluczowe: raport, MŚP, wsparcie UE, pomoc publiczna, wskazówki dla przedsiębiorców

Materiał udostępniony przez: FoodFakty

Materiał opublikowany dnia: 17.10.2019

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.