Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn
Dziękujemy za opinię!
Dziękujemy za opinię!

Nowości firm

  • 29.05.2018

    Złoty Ryż niewykorzystaną szansą na walkę z niedoborem witaminy A?

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Biotechnologów KNBiotech

    Złoty Ryż to odmiana ryżu siewnego wzbogacona o β-karoten. Mimo jego korzystynych właściwości prozdrowotnych, nie jest uprawiany na szeroką skalę. Co wstrzymuje świat przed jego uprawą?

    Więcej
  • 25.05.2018

    Pseudozboża – czyli stary „superfood”?

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Dietetyków Uniwersytetu Rzeszowskiego

    Od wielu lat zboża stanowiły podstawę diety człowieka i do dziś niewiele się zmieniło. Jedne odchodzą w niepamięć, inne znów wracają po wielu latach na nasze stoły. Zboża są roślinami uprawnymi należącymi do rodziny traw. Wykorzystywane są do produkcji mąki, płatków, otrąb, a co za tym idzie ciast, pieczywa, czy makaronów...

    Więcej
  • 25.05.2018

    Patronat KRSiO nad Vitafoods Europe 2018

    Opublikowane przez: Krajowa Rada Suplementów i Odżywek

    W dniach 15-17 maja w Genewie odbyły się największe międzynarodowe targi poświęcone branży suplementów diety - Vitafoods Europe 2018. W tym roku Krajowa Rada Suplementów i Odżywek objęła patronatem to globalne wydarzenie.

    Więcej
  • 21.05.2018

    Błonnik pokarmowy - zalety i zalecenia

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Dietetyków Uniwersytetu Rzeszowskiego

    Zapewne wiele razy słyszeliście o zaletach diety bogatej w błonnik pokarmowy oraz ze stwierdzeniem, że im więcej błonnika w naszej diecie tym lepiej. A czy wiecie dlaczego tak jest? Na początku...

    Więcej
  • 18.05.2018

    Latem zamrażamy, a zimą i wiosną spożywamy. Jak poprawnie rozmrażać truskawki?

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Zarządzania Jakościa

    Truskawka - należąca do rodzaju Fragaria, jest jednym z najmłodszych gatunków roślin sadowniczych. Dzięki takim właściwościom, jak specyficzny smak i aromat oraz wysoka wartość odżywcza i dietetyczna...

    Więcej
  • 15.05.2018

    Wiedza rodziców na temat żywienia niemowląt

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Dietetyków Uniwersytetu Rzeszowskiego

    Prawidłowe żywienie we wczesnym okresie życia ma ogromny wpływ na rozwój fizyczny i psychiczny dziecka. Ponadto może wpływać na zmniejszenie ryzyka chorób cywilizacyjnych, takich jak: otyłość, cukrzyca typu 2, osteoporoza, miażdżyca, alergie i nowotwory...

    Więcej
  • 11.05.2018

    Soylent – innowacyjny suplement diety jako alternatywa dla żywności tradycyjnej

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Technologów Żywności

    Konsument XXI wieku poszukuje na rynku spożywczym produktów o udowodnionym korzystnym wpływie na organizm. Wielu konsumentów wybiera diety, które wymagają przestrzegania restrykcyjnych zasad. Naukowcy oraz specjaliści od spraw żywienia poszukują produktów, które umożliwiają przygotowanie posiłków przy niewielkim nakładzie pracy oraz pieniędzy...

    Więcej
  • 10.05.2018

    KRSiO patronem targów Vitafoods 2018

    Opublikowane przez: Krajowa Rada Suplementów i Odżywek

    W dniach 15-17 maja w Genewie odbędą się największe targi dla branży suplementów diety - Vitafoods Europe 2018. Krajowa Rada Suplementów i Odżywek objęła patronatem to globalne wydarzenie...

    Więcej
  • 07.05.2018

    Interakcje pomiędzy składnikami odżywczymi

    Opublikowane przez: Polskie Towarzystwo Technologów Żywności

    Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. składniki odżywcze to białka, węglowodany, tłuszcze, błonnik, sód, witaminy i składniki mineralne...

    Więcej
  • 07.05.2018

    Korzyści zdrowotne dodatku nasion chia do produktów żywnościowych

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Dietetyków Uniwersytetu Rzeszowskiego

    Nasiona chia są znane w Ameryce Południowej od tysięcy lat. Już Aztekowie i Majowie traktowali je jako ważne składniki swojej diety. Mimo, że są one obecne na rynku polskim stosunkowo krótko, cieszą się dużą popularnością wśród entuzjastów zdrowego żywienia. Stały się właściwie nieodłącznym atrybutem wielu dietetyków, trenerów personalnych i blogerów starających się promować zdrowy tryb życia. Czy słusznie?

    Więcej
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.