Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Nowości firm

  • 09.04.2018

    Międzynarodowe Seminarium – Zrównoważony Rozwój (6.05-12.05.2018)

    Opublikowane przez: IAAS Poland

    Już 6 maja organizacja studencka IAAS Poland powita na terenie Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie młodzież z całego świata, aby wspólnie poruszyć tematy istotne dla dobra naszej planety i otoczenia. Będzie to miało miejsce podczas seminarium pod hasłem „Zrównoważony Rozwój”.

    Więcej
  • 08.04.2018

    Marnotrawstwo żywności problemem XXI wieku

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Technologów Żywności

    Obecnie producenci żywności oferują współczesnemu konsumentowi szeroki asortyment produktów żywnościowych. Konsumenci mają wybór - jakich produkty potrzebują oraz w jakich ilościach. W ostatnich latach zaobserwowano, iż coraz więcej żywności jest wyrzucana przez konsumentów "do kosza". Dlatego jednym z kluczowych problemów XXI wieku dla przemysłu spożywczego jest marnotrawstwo żywności...

    Więcej
  • 04.04.2018

    "Okiem młodego analityka" czyli warsztaty dla studentów SGGW

    Opublikowane przez: IAAS Poland

    W marcu firma Avon we współpracy z IAAS Polska zorganizowała w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie warsztaty dla studentów. Temat spotkania brzmiał "Okiem analityka- jak udoskonalać procesy w globalnej firmie? ". Warsztaty przeprowadzili pan Paweł Kotlarski i pan Krzysztof Kryczka.

    Więcej
  • 04.04.2018

    Negatywny wpływ bisfenolu A obecnego w zabawkach dla dzieci

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Zarządzania Jakościa

    Lekkie, odporne na urazy mechaniczne, tanie plastikowe zabawki, smoczki, kubeczki, łyżeczki, buteleczki. Są to produkty, z którymi dzieci mają styczność na co dzień. Obecny w nich bisfenol A jest trującym związkiem organicznym. Swoją budową przypomina estrogen. Ta syntetyczna forma żeńskiego hormonu łączy się z receptorami odpowiedzialnymi...

    Więcej
  • 29.03.2018

    KRSIO patronem WorldFood Warsaw 2018

    Opublikowane przez: Krajowa Rada Suplementów i Odżywek

    Krajowa Rada Suplementów i Odżywek ma przyjemność poinformować Państwa, iż Stowarzyszenie objęło patronat nad targami WorldFood Warsaw, a w szczególności nad działem NutraFood, który jest dedykowany branży suplementów diety.

    Więcej
  • 27.03.2018

    Rzeżucha w walce z nowotworem?

    Opublikowane przez: SKN Medycyny Stylu Życia WUM

    Zanim rzeżucha zagości na naszych stołach pod koniec tego tygodnia, postanowiliśmy wziąć pod lupę jej właściwości. W jednym z badań opisano obiecującą strategię leczenia międzybłoniaka opłucnej z wykorzystaniem wyizolowanego z rzeżuchy izotiocyjanianu fenyloetylowego (PEITC)...

    Więcej
  • 23.03.2018

    Porównanie naparów wybranych herbat ekspresowych i sypanych pod względem zawartości związków polifenolowych

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Zarządzania Jakościa

    Herbata jest jednym z bardziej popularnych źródeł związków polifenolowych, z którego warto korzystać każdego dnia. Duża część populacji czerpie korzyści z herbacianych naparów poniekąd nieświadomie, ponieważ picie tego napoju stało się codzienną rutyną, co jest bardzo korzystnym zjawiskiem biorąc pod uwagę tryb życia w XXI wieku. Herbata posiada właściwości antyoksydacyjne ze względu na zawartość wielu związków aktywnych...

    Więcej
  • 20.03.2018

    Na czym smażyć - czyli rzeczowo o tłuszczach

    Opublikowane przez: STUDENCKIE KOŁO NAUKOWE ORGCHEM

    Tłuszcze pod względem chemicznym to mieszanina estrów wyższych kwasów karboksylowych oraz gliceryny. Stanową one jeden z kluczowych składników pokarmowych, bez nich nie ma mowy o prawidłowo zbilansowanej diecie. Ilość tłuszczu sugerowana w codziennej diecie zależy od zapotrzebowania organizmu na...

    Więcej
  • 18.03.2018

    Superfoods: Mąka ze świerszczy jako bogate źródło białka

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Technologów Żywności

    W opracowanym przez FAO (Organizacja Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa) raporcie przedstwiono kluczowe wyzwania dla przemysłu spożywczego. Oszacowano, że do 2050 roku na świecie wzrośnie liczba ludności o około 2 miliardy, dlatego dla producentów żywności poważnym problemem może stać się wyżywienie 9 miliardów ludzi. Wzrost liczby ludności wiąże się ze zwiększeniem zapotrzebowania na żywność...

    Więcej
  • 17.03.2018

    Astaksantyna - bioaktywny barwnik żywności?

    Opublikowane przez: Polskie Towarzystwo Technologów Żywności

    Astaksantyna jest barwnikiem z grupy karotenoidów, słabo rozpoznanym wśród konsumentów żywności. Jednak należy ona do najważniejszych i najdroższych barwników przemysłowych. Roczna sprzedaż astaksantyny na światowym rynku...

    Więcej
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.