Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Raport FoodFakty: Standardy rodziny GFSI w łańcuchu żywności - przyszłość standardów jakości i wyzwania COVID-19

Raport FoodFakty: Standardy rodziny GFSI w łańcuchu żywności - przyszłość standardów jakości i wyzwania COVID-19

Szanowni Państwo!

Serdecznie dziękujemy Państwu za zainteresowanie i zachęcamy do zapoznania się niniejszym raportem.

Raport powstał dzięki bezpośredniemu zaangażowaniu GFSI, BRC, IFS oraz partnerów BSI, TÜV SÜD POLSKA, J.S.Hamilton oraz pozostałym firmom, którym serdecznie dziękujemy. To chyba pierwszy w Polsce raport o standardach bezpieczeństwa żywności z bezpośrednim wkładem największych światowych organizacji i właścicieli standardów.

Niniejszy raport jest poświęcony standardom z rodziny GFSI, których certyfikaty dla większości firm są przepustką do szerokich rynków zbytu w sieciach handlowych. Jednak w tle celem raportu, i całego projektu FoodFakty, jest pomoc w transformacji od podejścia „ konieczność posiadania certyfikatu” do „szansa na optymalizację organizacji i zwiększenie zysków”. Elementem koniecznym do osiągnięcia 100% korzyści jest wdrożenie i rozwój Kultury Bezpieczeństwa Żywności.

Z tego powodu raport ten kierujemy do Najwyższego Kierownictwa firm, którego decyzje i nastawienie decydują o ostatecznym poziomie wykorzystania tych szans. To właśnie Najwyższe Kierownictwo jest odpowiedzialne za to, czy w organizacji będzie sią rozwijała tak zwana Kultura Bezpieczeństwa Żywności (FSC). Proszę nie mieć złudzeń, ten obszar to klasyczny przykład procesu Top-Down – bez zaangażowania Zarządów w pomoc i zrozumienie wyzwań
Pełnomocników Jakości nie ma mowy o korzyściach płynących z FSC.

Właśnie dlatego postawiliśmy sobie za niezmiernie ambitny cel budowanie polskiego podejścia do Kultury Bezpieczeństwa Żywności, które przy zaangażowaniu wielu firm da wszystkim ogromne korzyści. Bezpieczeństwo żywności, problemy zafałszowań nie są i nie powinny być obszarem konkurencji pomiędzy producentami. Zwiększanie zaufania do rodzimej żywności jest w interesie wszystkich, a każda wpadka nawet pojedynczego producenta rzuca cień na całą branżę.

Wspólnie Budujemy Kulturę Bezpieczeństwa Żywności!

 

SPIS TREŚCI

CZĘŚĆ 1: Standardy GFSI

  • Przedmowa GFSI
  • BRCGS – grupa wiodących globalnych standardów branżowych
  • IFS - Dostarczanie zaufanych produktów

CZĘŚĆ 2: Rynek certyfikacji

  • FSSC 22000 wersja 5
  • Świat standardów bezpieczeństwa żywności zatwierdzonych przez GFSI
  • Trendy w badaniach pozostałości pestycydów
  • Akredytacja: większe bezpieczeństwo żywności
  • Odpowiedzialność zarządu a certyfikacja
  • Fenix Systems w środowisku Przemysłu 4.0
  • Certyfikacja BRCGS w czasie pandemii
  • Koronawirus versus firmy i usługi Pest Control
  • Strandardy GFSI
  • Firmy certyfikujące - tabela

 

 

UWAGA! W związku z wielkością pliku mogą nastąpić opóźnienia w pobieraniu materiału. Prosimy o jednorazowe klikanie w pole "Pobierz materiały". W innym przypadku materiał zostanie pobrany wielokrotnie

Materiał udostępniony przez: FoodFakty

Materiał opublikowany dnia: 19.11.2020

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.