Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Lista kontrolna (Food Standards Agency) – zarządzanie alergenami w zakładzie produkcyjnym

Autor: FoodFakty

Lista kontrolna (Food Standards Agency) – zarządzanie alergenami w zakładzie produkcyjnym

Dokument jest szczegółową, gotową do wdrożenia propozycją listy kontrolnej pomagającej określić poziom ryzyka i stopień zabezpieczenia operatora przed ryzykiem występowania alergenów w produktach spożywczych.

Check-lista obejmuje aspekty, takie jak personel, surowce i łańcuch dostaw, przechowywanie, przesiewanie, opakowania, kontrola etykiet i inne. Odnosi się do niezbędnych działań, które operator powinien objąć oceną ryzyka.

Opracowane na podstawie: https://www.food.gov.uk/

Pobranie materiałów jest darmowe. 

 

Słowa kluczowe: alergen, alergeny, check lista, kontrolna, kontrola zakładu

Materiał udostępniony przez: FoodFakty

Materiał opublikowany dnia: 17.10.2019

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.