Kongresy i Targi
-
08.07.2021
Dwie wyjątkowe - hybrydowe edycje Narodowego Dnia Mlecznej Fermy
Wreszcie, po długiej przerwie spowodowanej pandemią COVID-19, zespół InConventus Group miał przyjemność po raz piąty oraz szósty zrealizować Narodowy Dzień Mlecznej Fermy.
-
18.06.2021
Codex Alimentarius docenił FoodFakty Safety Week
7 czerwca obchodziliśmy Światowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności ustanowiony przez FAO/WHO. W ramach obchodów tego dnia, z inicjatywy FoodFakty odbył się FoodFakty Safety Week. Codex Alimentarius po raz kolejny dostrzegł i docenił nasze zaangażowanie w upowszechnianie Kultury Bezpieczeństwa Żywności wśród profesjonalistów z branży spożywczej w Polsce.
-
16.06.2021
Bezpieczeństwo Opakowań i ochrona przed marnowaniem żywności
Serdecznie zapraszamy na webinarium REKOPOLU Organizacji Odzysku Opakowań na temat: „Bezpieczeństwo Opakowań i ochrona przed marnowaniem żywności”, które odbędzie się 23 czerwca (środa) w godzinach 9 :00 - 13:00.
-
07.06.2021
POLAGRA 2021
POLAGRA to wydarzenie o najdłuższej tradycji biznesowej w Polsce, jedno z kluczowych wydarzeń branży spożywczej i HoReCa. Tegoroczna edycja wydarzenia zaplanowana została na dni 4-6 października.
-
07.06.2021
Światowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności 2021
Światowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności (WFSD) obchodzony jest 7 czerwca 2021 r. i ma na celu zwrócenie uwagi oraz zainspirowanie do działań pomagających zapobiegać zagrożeniom związanym z żywnością, wykrywać je i zarządzać nimi, przyczyniając się w ten sposób polepszeniu taki obszarów jak...
-
02.06.2021
Dni Farmy Mlecznej w formacie hybrydowym – nowa rzeczywistość w 2021 roku
Nowa odsłona znanego projektu „Narodowy Dzień Mlecznej Fermy”, który w związku z COVID-19, przyjął inny format – hybrydowy, czyli połączenie tradycyjnego offline z efektywnym online. Dni Farmy Mlecznej w formacie hybrydowym, organizowane przez InConventusGroup, jest dla hodowców swoistym rodzajem szkolenia, możliwością znacząco poszerzyć swą wiedzę dotyczącą hodowli, nawet w czasie pandemii.
-
21.05.2021
Szczyt Systemów Żywnościowych ONZ 2021 – budzikiem dla świata
Podczas Światowego Dnia Żywności - 16 października 2019 roku - Sekretarz Generalny ONZ António Guterres ogłosił zwołanie Szczytu Systemów Żywnościowych ONZ w drugiej połowie 2021 roku.
-
07.05.2021
Zaproszenie na warsztaty dotyczące funkcjonowania portalu Access2Markets
Access2Markets to kompleksowy portal przeznaczony dla mniejszych firm, umożliwiający szybkie uzyskanie informacji o warunkach handlowych dotyczących importu do Unii Europejskiej i eksportu na ponad 120 rynków zagranicznych.
-
30.04.2021
Bezpieczna żywność dziś dla zdrowego jutra
Jak zaangażować się w obchody Międzynarodowego Dnia Bezpieczeństwa Żywności 2021?
-
28.04.2021
XLV Sesja Naukowa KNoŻiŻ PAN pt. „Żywność w strategii Zielonego Ładu”
W dniach 1-2 lipca 2021 r w na Politechnice Gdańskiej odbędzie się XLV Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu Polskiej Akademii Nauk (KNoŻiŻ PAN) pt. „Żywność w strategii Zielonego Ładu”.
-
27.04.2021
Webinar PIO: Jak uczynić recyklingowalnymi opakowania z tworzyw sztucznych?
Z powodu ograniczenia możliwości organizacji tradycyjnych konferencji i szkoleń, w tym roku Polska Izba Opakowań podjęła decyzję o organizacji cyklu tematycznych webinariów, podczas których chcielibyśmy szukać odpowiedzi na nurtujące rynek opakowań pytania.
-
23.04.2021
Porozmawiamy o żywności! Rusza akcja Science SOS a z nią bezpłatne spotkania z naukowcami
Czy nasza dieta może mieć wpływ na zdrowie naszych wnuków? Dlaczego warto sięgać po ryby ze stawów hodowlanych? Jak obchodzić się z żywnością, aby uniknąć zakażenia bakteriami chorobotwórczymi? Co zrobić jeśli podejrzewamy u siebie nietolerancję glutenu?
-
20.04.2021
Lepszej szansy na nawiązanie kontaktów biznesowych w branży spożywczej – (raczej) nie będzie!
Pracujesz w handlu, produkujesz żywność albo działasz w branży HoReCa? Zarezerwuj sobie czas w dniach 20-22 kwietnia, bo lepszej okazji do nawiązania nowych kontaktów biznesowych niż na Targach WorldFood Poland Virtual Expo – być może w tym roku już nie będzie!
-
16.04.2021
WorldFood Poland Virtual EXPO 2021: bądź na bieżąco z trendami kształtującymi przyszłość branży
Zarezerwuj sobie czas w dniach 20-22 kwietnia i weź udział w targach online, podczas których odbędą się liczne konferencje branżowe oraz zaprezentują się firmy produkujące żywność i napoje.
-
09.04.2021
IV Międzynarodowa Konferencja Naukowa– Żywienie bez Granic
Serdecznie zapraszamy do udziału w IV edycji Międzynarodowej Konferencji Naukowej – Żywienie bez Granic organizowanej przez SKN Dietetyków i SKN Żywienia Klinicznego działających na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym.
-
30.03.2021
Zaproszenie na wideokonferencję „Rola informacji rynkowej dla prawidłowego funkcjonowania rynków rolno-spożywczych”
W najbliższą środę zapraszamy do udziału w wideokonferencji „Rola informacji rynkowej dla prawidłowego funkcjonowania rynków rolno-spożywczych”.
-
15.03.2021
Zaproszenie na konferencję – „Nieuczciwe praktyki handlowe – implementacja dyrektywy 2019/633 i egzekwowanie przepisów”
Wszystkich zainteresowanych tematyką dotyczącą łańcucha dostaw produktów rolnych i spożywczych zapraszamy do udziału w konferencji „Nieuczciwe praktyki handlowe – implementacja dyrektywy 2019/633 i egzekwowanie przepisów”.
-
18.02.2021
Rusza kampania promująca obchody Międzynarodowego Dnia Bezpieczeństwa Żywności 2021
18 lutego 2021 roku o godzinie 15:00 rozpocznie się kampania związana z obchodami Międzynarodowego Dnia Bezpieczeństwa Żywności 2021, podczas której zostanie ogłoszone oficjalne hasło promujące tak ważny w kalendarzu Organizacji Narodów Zjednoczonych dzień.
-
05.02.2021
WorldFood Poland - biznesowe targi poświęcone sektorowi spożywczemu!
Najbliższa edycja targów WorldFood Poland planowana jest w dniach 20-22 kwietnia 2021r. Jeżeli sytuacja epidemiczna oraz warunki administracyjne na to pozwolą, targi odbędą się w wersji tradycyjnej – stacjonarnej w Expo XXI w Warszawie. Organizatorzy przygotowali również alternatywną wersję on-line.
-
03.02.2021
Jak nadążyć za zmianami w prawie żywnościowym – Pierwsze e-Forum Prawa Żywnościowego. Zmiany i perspektywy – Q1 2021
Końcówka 2020 roku to ogromne wyzwanie dla managerów branży spożywczej z powodu niebagatelnej liczby nowelizacji prawa żywnościowego. A wszystkie pojawiające się modyfikacje powinny być przestrzegane przez branżę spożywczą. Stąd narodził się pomysł zorganizowania Pierwszego e-Forum Prawa Żywnościowego.
-
14.12.2020
Nowiny.pl gotują na ŻYWO. Kuchnia on-line już 15 grudnia od godz. 8.00!
Wydawnictwo Nowiny z myślą o czasie świątecznym realizuje społeczny medialny projekt pn. „Kupuję-Smakuję. Wybieram polskie produkty” i zachęca do wspierania polskich producentów i sprzedawców żywności. A już we wtorek zaprasza na finał projektu, czyli gotowanie na żywo potraw świątecznych i nie tylko z polskich produktów!
Nasi partnerzy