RASFF
-
05.09.2019
Salmonella w produkcie drobiowym
W dniu 05.09.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w produkcie drobiowym. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
04.09.2019
Ciało obce w mielonej wołowinie- raport tygodniowy RASFF (26.08-01.09.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
03.09.2019
Listeria w łososiu
W dniu 03.09.2019 zgłoszono obecność Listerii w łososiu. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
02.09.2019
Pasożyty w rybach
W dniu 02.09.2019 zgłoszono obecność pasożytów w mrożonych rybach. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
02.09.2019
Listeria w produkcie drobiowym
W dniu 02.09.2019 zgłoszono obecność Listerii w produkcie drobiowym. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
30.08.2019
Salmonella w filetach z kurczaka
W dniu 30.08.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w filetach z kurczaka. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
30.08.2019
Salmonella wykryta w imbirze
W dniu 30.08.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w imbirze. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
29.08.2019
Salmonella w paszy dla źrebaków
W dniu 29.08.2019 zgłoszono obecność Salmonelli paszy dla źrebaków. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
29.08.2019
Niewystarczająca informacja o mrożeniu
W dniu 29.08.2019 zgłoszono niewystarczającą informację o mrożeniu produktu drobiowego. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
29.08.2019
Obecność niedozwolonej substancji w prosie
W dniu 29.08.2019 zgłoszono obecność zabronionego DDT w japońskim prosie. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
28.08.2019
Salmonella w sezamie
W dniu 28.08.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w nasionach sezamu. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
28.08.2019
Ciało obce w mielonej wołowinie
W dniu 28.08.2019 zgłoszono obecność ciała obcego w mielonej wołowinie. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
27.08.2019
Zafałszowany ryż z Azji - raport tygodniowy RASFF (19-25.08.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
27.08.2019
Skażenie produktów mięsnych różnymi szczepami Salmonelli
W dniu 27.08.2019 zgłoszono skażenie produktów mięsnych różnymi szczepami Salmonelli. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
27.08.2019
Listeria w polskim serze
W dniu 27.08.2019 zgłoszono obecność Listerii w serze. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
27.08.2019
Pasożyty w rybach
W dniu 27.08.2019 zgłoszono zakażenie ryby pasożytem. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
26.08.2019
Salmonella w mięsie z kurczaka
W dniu 23.08.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w mięsie z kurczaka. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
26.08.2019
Salmonella w surowcu paszowym
W dniu 23.08.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w surowcu paszowym. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
26.08.2019
Zepsuta wieprzowina
W dniu 26.08.2019 zgłoszono chłodzoną wieprzowinę z powodu zepsucia. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
23.08.2019
Salmonella w skrzydełkach z kurczaka z Polski
W dniu 22.08.2019 Czechy dwukrotnie zgłosiły obecność Salmonelli w skrzydełkach z kurczaka. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
22.08.2019
Zbyt wysoka zawartość jodu w wodorostach
W dniu 20.08.2019 zgłoszono zbyt wysoką zawartość jodu w wodorostach. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
Nasi partnerzy