Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

FoodFakty NAWIGATOR LEX - przegląd zmian w prawie żywnościowym I kwartał 2020

FoodFakty NAWIGATOR LEX - przegląd zmian w prawie żywnościowym I kwartał 2020

Szanowni Państwo

Przedstawiamy Państwu nasz nowy projekt – FoodFakty NAWIGATOR, który jest niejako magazynem do samodzielnego wydruku, udostępniamy go Państwu darmowo dzięki naszym Partnerom i klientom, którym serdecznie dziękujemy za wsparcie i współpracę.

Ten pierwszy egzemplarz poświęcony jest Prawu Żywnościowemu w ujęciu zmian jakie zaszły w I Q 2020 i skutków dla branży spożywczej.

Ideą powstania tego opracowania – przewodnika jest ułatwienie Państwu – Czytelnikom portalu foodfakty.pl – korzystania z przygotowywanych przez nas i naszych Partnerów informacji dotyczących jednego, wybranego obszaru – w tym wydaniu są to zmiany prawa żywnościowego wraz z komentarzami ekspertów. Kolejne tematy w trakcie przygotowania. Aktualna wiedza o przepisach, regulacjach czy technice to niezbędny element w codziennej pracy managera branży spożywczej.

Oddajemy w Państwa ręce pierwsze kwartalne wydanie ff NAWIGATOR LEX.

W ponad 40 stronicowym opracowaniu znajdziecie Państwo:

PRAWO KRAJOWE

  • Przegląd krajowego prawa żywnościowego – artykuły z komentarzami, znaczeniem i z zaleceniami dla firm oraz bezpośrednimi linki do tekstów ustaw i rozporządzeń
  • Przegląd zmian w przepisach prawa krajowego (obwieszczenia, ustawy, rozporządzenia) w formie tabeli z bezpośrednim linkiem kierującym do źródła

Wybrane tytuły komentarzy Ekspertów:

Opakowania żywności – krótkie podsumowanie przepisów i nadchodzących zmian

– Certyfikacja "VIRUS-FREE"

PRAWO UE

  • Przegląd prawa żywnościowego obowiązującego w krajach UE – artykuły z komentarzami, znaczeniem i z zaleceniami dla firm oraz bezpośrednimi linki do rozporządzeń
  • Przegląd zmian w unijnych przepisach prawa (rozporządzenia, decyzje Rady, decyzje wykonawcze Komisji) w formie tabeli z bezpośrednim linkiem kierującym do źródła

Wybrane tytuły komentarzy Ekspertów:

– Mikroplastik w żywności - prace UE

Wytyczne w sprawie pochodzenia podstawowego składnika

PRAWO MIĘDZYNARODOWE

  • Przegląd międzynarodowego prawa żywnościowego – artykuły z komentarzami, znaczeniem i z zaleceniami dla firm

WYROKI SĄDOWE

  • Orzeczenia i wyroki sądowe z komentarzem

 

ff NAWIGATOR jest kolejnym, dzięki naszym Partnerom udostępnianym za darmo, źródłem wiedzy dla każdego managera branży spożywczej. Już wkrótce pojawią się ff NAWIGATORY o kolejnych, już bardziej technicznych tematach, jak np. mikrobiologia żywności.

Jesteśmy dumni, że tysiące firm korzysta z darmowych informacji na portalu Foodfakty.

Wierzymy, że skoro taka bezpłatna forma jest tak powszechnie wykorzystywana, to stanowi ona konkretną wartość dla Państwa, a nie tylko atrakcyjność ze względu na brak kosztów. Dlatego zachęcamy również do skorzystania z unikalnych opracowań odpłatnych Foodfakty, które powstają dzięki nakładowi dziesiątek godzin pracy naszych konsultantów, wszystko po to, żeby oszczędzić Państwa czas. Kupując opracowania Foodfakty jednocześnie udzielacie Państwo wsparcia naszemu projektowi.

Więcej o naszych autorskich opracowaniach w e-bibliotece. To co dla Państwa jest niezauważalnym kosztem, dla nas jest ogromnym wsparciem w realizacji misji:

Wspólnie Budujemy Kulturę Bezpieczeństwa Żywności

W przygotowaniu pierwszego wydania ff NAWIGATOR LEX swojego profesjonalnego wsparcia udzielili nam: Centrum Prawa Żywnościowego A. Szymecka-Wesołowska, D. Szostek sp. j., IGI FOOD Consulting oraz Mérieux NutriSciences, za co serdecznie dziękujemy.

Zapraszamy wszystkie firmy, które chciałyby się przyłączyć do tworzenia kolejnych wydań ff NAWIGATORA LEX oraz innych ff NAWIGATORÓW do bezpośredniego kontaktu. Każdy ff NAWIGATOR poświęcony będzie wybranej, jednej tematyce np.: mikrobiologia żywności, alergeny, pozostałości i zanieczyszczenia, inne.

Mamy nadzieję, że ff NAWIGATOR LEX stanie się codziennym narzędziem każdego managera branży spożywczej.

POBIERZ ZA DARMO DZIĘKI UPRZEJMOŚCI NASZYCH PARTNERÓW 

 


UWAGA - GWARANCJA FOODFAKTY

Foodfakty nie pobierają i nie będą pobierać żadnych opłat za pobranie materiałów ogólnie dostępnych dla czytelników na portalu oraz za rejestrację konta czytelnika. Jeśli materiały są możliwe do pobrania przez zalogowanego czytelnika lub poprzez kwestionariusz to na pewno nie łaczą się z tym żadne opłaty ani przyszłe zobowiązania. Jeśli materiały są odpłatne, to są jednoznacznie oznaczone oraz podana jest cena, a udostępnienie materiału następuje wyłacznie po wcześniejszej zapłacie, kóra jest potwierdzeniem zlecenia.

 

Materiał udostępniony przez: FoodFakty

Materiał opublikowany dnia: 28.04.2020

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.