Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Wyniki wyszukiwania

  • 09.03.2018

    Sytuacja gospodarki żywnościowej krajów objętych wojną

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Żywieniowców SGGW

    Jednym z motywów, dla którego rozpoczynają się wojny jest chęć wzbogacenia się. Dla ludzi, którzy rozpoczynają konflikty zbrojne, straty, które niosą za sobą wojny są jedynie efektem ubocznym czy kosztem, jaki należy zapłacić za przyszłe profity. Czy jednak cena, którą należy zapłacić za bogactwo nie jest zbyt wysoka?

    Więcej
  • 06.03.2018

    Hit czy mit czyli kilka faktów na temat jedzenia

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Technologów Żywności

    Obecne czasy to doba komputerów oraz Internetu. Ułatwiają one niezwykle życie współczesnych konsumentów. Pozwalają na uzyskanie informacji na nurtujące nas pytania w bardzo wielu dziedzinach życia, np. w kwestii produktów...

    Więcej
  • 04.03.2018

    NIE JEM MIĘSA, PIJĘ MLEKO, KOCHAM ZWIERZĘTA

    Opublikowane przez: Nieaktywny - Studenckie Koło Naukowe Żywienia Zwierząt UPWr

    Z każdym rokiem wzrasta liczba osób, które odmawiają spożycia mięsa, uzasadniając to przyczynami etycznymi i moralnymi. Słusznie uświadamiają sobie, że smakowity schabik lub de volaille leżący na talerzu, jest fragmentem istoty, która żyła i umierała, by człowiek mógł ją zjeść. Tego typu refleksja budzi zwykle wstręt do szeroko pojętej produkcji zwierzęcej...

    Więcej
  • 01.03.2018

    ZNACZENIE HERBATY W CODZIENNEJ DIECIE CZŁOWIEKA

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Technologów Żywności

    Herbata to napój, który spożywany jest równie często jak kawa, ale nie każdy z nas jest świadomy w jaki sposób oddziałuje na organizm. Według statystyk w naszym kraju herbatę spożywa 76-90% populacji, a przeciętny Polak pije herbatę aż 2-3 razy dziennie...

    Więcej
  • 28.02.2018

    I Ogólnopolski Kongres Medycyny Stylu Życia

    Opublikowane przez: SKN Medycyny Stylu Życia WUM

    Studenckie Koło Naukowe Medycyny Stylu Życia Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego działające przy III Klinice Chorób Wewnętrznych i Kardiologii WUM, we współpracy z Zakładem Epidemiologii i Medycyny Społecznej WUM...

    Więcej
  • 24.02.2018

    Czy przeciery powinny być podstawą diety niemowląt po 6. miesiącu życia?

    Opublikowane przez: STUDENCKIE KOŁO NAUKOWE ORGCHEM

    Wiedza o tym, że żywność uzupełniająca dietę niemowląt powinna zostać wprowadzona nie wcześniej niż po ukończeniu szóstego miesiąca życia, wydaje się być już zupełnie powszechna. Inaczej jest w przypadku świadomości, jaka...

    Więcej
  • 21.02.2018

    Wpływ suplementacji paszy cynkiem na przydatność technologiczną mięsa drobiowego

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Żywieniowców SGGW

    Spożycie drobiu z roku na rok jest coraz wyższe. W związku z tym wzrasta również jego produkcja. Stawia to przed producentami duże wyzwania, aby przy zintensyfikowanej produkcji zachować wysoką jakość mięsa...

    Więcej
  • 19.02.2018

    Special guest from Ghana

    Opublikowane przez: IAAS Poland

    Dnia 14 grudnia 2017 r. odwiedził nas gość specjalny – Sadat Amankona, wieloletni członek IAAS, absolwent rolnictwa w Ghanie, a obecnie magistrant na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie.

    Więcej
  • 19.02.2018

    Zastosowanie nadtlenku wodoru jako ekologicznej metody dezynfekcji ziarna w produkcji kiełków

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Żywieniowców SGGW

    Kiełki spożywcze w ostatnich latach cieszą się w rosnącą popularnością. Na sklepowych półkach coraz częściej znaleźć można szeroki wybór kiełków popularnych warzyw, ziół i zbóż. Mimo dużego waloru wartości odżywczych jakie w sobie mają, ich spożycie niesie ze sobą pewne ryzyko... Koło Naukowe Żywieniowców SGGW przeprowadziło badanie, które wykazało możliwość zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego w produkcji kiełków za pomocą ekologicznej metody - nadtlenku wodoru.

    Więcej
  • 15.02.2018

    Targi Pracy SGGW

    Opublikowane przez: IAAS Poland

    "Pracodawca Marzeń Edycja IX" jest kontynuacją organizowanych w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego od 2010 roku Targów Pracy, na których studenci mają okazję do zapoznania się z wiodącymi pracodawcami na rynku, procesami rekrutacji oraz ścieżką ich przyszłej kariery zawodowej. 

    Więcej
  • 17.01.2018

    Wyniki XLIV Przeglądu Dorobku Kół Naukowych SGGW

    Opublikowane przez: Koło Naukowe Żywieniowców SGGW

    Serdecznie dziękujemy za możliwość dołączenia do projektu FoodFakty+. Na początek chcielibyśmy podzielić się informacjami z XLIV Przeglądu Dorobku Kół Naukowych, zorganizowanego przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Przegląd ten był podsumowaniem całej naszej pracy w 2017 roku.

    Więcej
  • 27.11.2017

    Kluczowe cechy produktu

    Opublikowane przez: FoodFakty

    W ramach każdego produktu możemy wyróżnić kilka kluczowych cech, które decydują o jego unikalności. W przypadku kabanosów na pewno są to: opakowanie, smak czy gatunek stosowanego mięsa. Dodatkowo niezmiernie istotne jest zrozumienie potrzeb i akceptacja proponowanych walorów przez poszczególne grupy docelowe konsumentów. 

    Więcej

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.