Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
RoślinnieJemy już po raz szósty organizuje Konferencję Plant-Powered Perspectives. 19 i 20 października spotkamy się na żywo w Warszawie. To wydarzenie co roku przyciąga osoby związane z (nie tylko roślinną) branżą spożywczą oraz ekspertki i ekspertów zajmujących się marketingiem, tematem transformacji systemu spożywczego czy innowacjami w sektorze żywności.
Już niedługo, 20-21 września 2023r., odbędzie się 15. edycja Międzynarodowych Targów Opakowań Packaging Innovations w Międzynarodowym Centrum Targowo-Kongresowym EXPO Kraków. Tegoroczna edycja obfituje w merytoryczne prelekcje, debatę organizowaną we współpracy z partnerem targów, obchody rocznicy drukarstwa polskiego oraz konkurs dla młodych projektantów.
Wątpliwości dotyczące przepisów prawnych w branży spożywczej i gastronomii są nieodłącznym elementem działalności każdego przedsiębiorstwa, hotelu czy restauracji. Dzięki aż czterem szkoleniom i trzem dniom spotkań z prawnikami, każdy wystawca i zwiedzający otrzyma odpowiedzi na najważniejsze dla siebie pytania oraz zaproszenie na targi POLAGRA.
W imieniu Komitetu Naukowego oraz Organizacyjnego mamy zaszczyt zaprosić Państwa na II Konferencję Naukową „Postępy w utrwalaniu żywności – na styku nauki i praktyki”, organizowaną przez Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii Politechniki Łódzkiej oraz Komitet Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, która odbędzie się w Łodzi w dniu 7 września 2023 r.
Konferencja 2nd International Conference on Quality and Management Sciences 2023 to druga edycja konferencji organizowanej przez Instytut Nauk o Jakości Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu, która jest wydarzeniem wywodzącym się z cyklicznej konferencji International Commodity Science Conference (IComSC).
Z wielką przyjemnością EIT Food ma przyjemność zaprosić sektor rolno-spożywczy do wzięcia udziału w internetowym wydarzeniu organizowanym w partnerstwie z Ambasadą Królestwa Niderlandów w Polsce pod nazwą CEE Agrifood Decarb. Innowacje dla dekarbonizacji systemu żywnościowego.
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka serdecznie zaprasza do udziału w Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej: "Partnerstwo instytucjonalne w kształtowaniu zachowań żywieniowych w trosce o zdrowie publiczne" dedykowanej Prof. dr hab. dr h.c. Stanisławowi Bergerowi w 100-lecie urodzin
W dniach 11-12 maja 2023 roku odbyła się XXVII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej “Rozwój Nauk o Żywności. Zrównoważona przyszłość” oraz Xth International Session of Young Scientific Staff “Food Science Development. Sustainable Future”, organizowana przez Polskie Towarzystwo Technologów Żywności - Odział Warszawski wraz z Instytutem Nauk o Żywności SGGW oraz Sekcją Młodej Kadry Naukowej PTTŻ.
Krajowa Rada Suplementów i Odżywek zorganizowała w Warszawie konferencję poświęconą bieżącym wyzwaniom sektora suplementów diety w Polsce.
O celiakii i diecie bezglutenowej trzeba mówić. Dlatego 20 maja, w ramach obchodów 18 Międzynarodowego Dnia Celiakii, zaprosiliśmy osoby należące do Stowarzyszenia na bezpłatną konferencję pt. „CeliakJa – moje życie z dietą bezglutenową” .
We wrześniu Polskie Towarzystwo Technologów Żywności organizuje konferencję XLVI Konferencję Naukową pod patronatem Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN „Rola nauki o żywności i żywieniu w kształtowaniu jutra” -
19 kwietnia 2023 r. w Starostwie Powiatowym w Grudziądzu odbyła się konferencja „Z pola na stół", zorganizowana w ramach Komisji Rady Powiatu właściwej ds. rolnictwa. Głównymi tematami konferencji były zdrowe nawyki żywieniowe oraz problemy związane z zafałszowaniem żywności.
Czwarta edycja, kluczowego w roślinnej branży spożywczej, wydarzenia New Food Forum odbędzie się już 11 maja 2023 w Centrum Nauki Kopernik w Warszawie. Eksperci i praktycy spotkają się, aby dyskutować o przyszłości wciąż rosnącego rynku i wymieniać się doświadczeniem z roku pełnego wyzwań.
Targi WorldFood Poland już od jutra, tj. od 18 kwietnia do 20 kwietnia w Centrum EXPO XXI w Warszawie, ul. Prądzyńskiego 12/14.
Bezpieczeństwo żywnościowe staje dziś na równi z bezpieczeństwem obronnym i energetycznym i ta sytuacja ma wpływ na cele transformacji żywnościowej.
Zapotrzebowanie konsumentów na alternatywne źródła białka rośnie w niezwykłym tempie. Zarówno sieci handlowe jak i producenci żywności coraz częściej widzą konieczność dostosowania swojej oferty do wyzwań środowiskowych i etycznych oraz oczekiwań konsumentów.
W dniach 11-14 kwietnia odbędzie się we Wrocławiu Pierwszy Europejski Kongres Nauk Stosowanych w Hodowli i Produkcji Zwierzęcej.
WorldFood Poland to jedno z największych wydarzeń branżowych na rynku spożywczym w Polsce. Targi odbywają się regularnie od 2014 roku i skupiają wystawców z różnych dziedzin przemysłu spożywczego, suplementów diety oraz sprzętu, technologii oraz rozwiązań dla branży.
W dn. 11-12 maja w Brukseli oraz online odbędzie się seminarium naukowe. Eksperci omówią bieżące trendy i badania oraz wymogi dotyczące zapewnienia adekwatności oceny ryzyka EFSA dot. miesa komórkowego. Rejestracja trwa do 30 marca!
Targi Wyposażenia i Technologii Laboratoryjnych LABS EXPO - to możliwość spotkania i okazja do inspirujących rozmów i dyskusji oraz nawiązania nowych kontaktów biznesowych. To również doskonały sposób na uzyskanie sporej dawki wiedzy merytorycznej poprzez udział w części edukacyjnej targów.
W imieniu Urzędu Patentowego RP zapraszamy do udziału w konferencji online pt. „Znaczenie praw własności intelektualnej dla MŚP” organizowanej przez Urząd Patentowy RP i EUIPO, która odbędzie się 30 marca 2023 r. w godzinach 10.00 – 11.40.
Nasi partnerzy