Kongresy i Targi
-
26.05.2023
Bieżące wyzwania sektora suplementów diety w Polsce - podsumowanie konferencji KRSiO
Krajowa Rada Suplementów i Odżywek zorganizowała w Warszawie konferencję poświęconą bieżącym wyzwaniom sektora suplementów diety w Polsce.
-
17.05.2023
„CeliakJa – moje życie z dietą bezglutenową” - 18 Międzynarodowy Dzień Celiakii
O celiakii i diecie bezglutenowej trzeba mówić. Dlatego 20 maja, w ramach obchodów 18 Międzynarodowego Dnia Celiakii, zaprosiliśmy osoby należące do Stowarzyszenia na bezpłatną konferencję pt. „CeliakJa – moje życie z dietą bezglutenową” .
-
08.05.2023
Rola nauki o żywności i żywieniu w kształtowaniu jutra
We wrześniu Polskie Towarzystwo Technologów Żywności organizuje konferencję XLVI Konferencję Naukową pod patronatem Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN „Rola nauki o żywności i żywieniu w kształtowaniu jutra” -
-
02.05.2023
Konferencja "Z pola do stołu" - o zdrowych nawykach żywieniowych oraz zafałszowaniach żywności
19 kwietnia 2023 r. w Starostwie Powiatowym w Grudziądzu odbyła się konferencja „Z pola na stół", zorganizowana w ramach Komisji Rady Powiatu właściwej ds. rolnictwa. Głównymi tematami konferencji były zdrowe nawyki żywieniowe oraz problemy związane z zafałszowaniem żywności.
-
25.04.2023
Już w maju roślinny sektor spożywczy spotka się po raz czwarty na New Food Forum
Czwarta edycja, kluczowego w roślinnej branży spożywczej, wydarzenia New Food Forum odbędzie się już 11 maja 2023 w Centrum Nauki Kopernik w Warszawie. Eksperci i praktycy spotkają się, aby dyskutować o przyszłości wciąż rosnącego rynku i wymieniać się doświadczeniem z roku pełnego wyzwań.
-
17.04.2023
Już jutro niepowtarzalne wydarzenie integrującą całą branżę spożywczą – IX edycja międzynarodowych targów żywności i napojów WorldFood Poland w Warszawie
Targi WorldFood Poland już od jutra, tj. od 18 kwietnia do 20 kwietnia w Centrum EXPO XXI w Warszawie, ul. Prądzyńskiego 12/14.
-
10.04.2023
Polski udział w Szczycie Systemów Żywnościowych ONZ
Bezpieczeństwo żywnościowe staje dziś na równi z bezpieczeństwem obronnym i energetycznym i ta sytuacja ma wpływ na cele transformacji żywnościowej.
-
07.04.2023
Alternatywne źródła białka - najciekawsze trendy podczas WorldFood Poland
Zapotrzebowanie konsumentów na alternatywne źródła białka rośnie w niezwykłym tempie. Zarówno sieci handlowe jak i producenci żywności coraz częściej widzą konieczność dostosowania swojej oferty do wyzwań środowiskowych i etycznych oraz oczekiwań konsumentów.
-
07.04.2023
Pierwszy Europejski Kongres Nauk Stosowanych w Hodowli i Produkcji Zwierzęcej – ECAAS
W dniach 11-14 kwietnia odbędzie się we Wrocławiu Pierwszy Europejski Kongres Nauk Stosowanych w Hodowli i Produkcji Zwierzęcej.
-
31.03.2023
Agenda WorldFood Poland: ponad 40 debat i prelekcji poświęconych branży FMCG i rynkowi suplementów diety
WorldFood Poland to jedno z największych wydarzeń branżowych na rynku spożywczym w Polsce. Targi odbywają się regularnie od 2014 roku i skupiają wystawców z różnych dziedzin przemysłu spożywczego, suplementów diety oraz sprzętu, technologii oraz rozwiązań dla branży.
-
30.03.2023
Seminarium naukowe EFSA - „Żywność i składniki żywności pochodzące z kultur komórkowych”
W dn. 11-12 maja w Brukseli oraz online odbędzie się seminarium naukowe. Eksperci omówią bieżące trendy i badania oraz wymogi dotyczące zapewnienia adekwatności oceny ryzyka EFSA dot. miesa komórkowego. Rejestracja trwa do 30 marca!
-
24.03.2023
Targi Wyposażenia i Technologii Laboratoryjnych LABS EXPO - 26-27 kwietnia 2023, Poznań Congress Center
Targi Wyposażenia i Technologii Laboratoryjnych LABS EXPO - to możliwość spotkania i okazja do inspirujących rozmów i dyskusji oraz nawiązania nowych kontaktów biznesowych. To również doskonały sposób na uzyskanie sporej dawki wiedzy merytorycznej poprzez udział w części edukacyjnej targów.
-
22.03.2023
Znaczenie praw własności intelektualnej dla MŚP
W imieniu Urzędu Patentowego RP zapraszamy do udziału w konferencji online pt. „Znaczenie praw własności intelektualnej dla MŚP” organizowanej przez Urząd Patentowy RP i EUIPO, która odbędzie się 30 marca 2023 r. w godzinach 10.00 – 11.40.
-
13.03.2023
Podsumowanie IV spotkania Zespołu UN GCNP ds. zrównoważonej produkcji żywności
Za nami czwarte spotkanie Zespołu ds. Zrównoważonej Produkcji Żywności. Serdecznie dziękujemy Państwu za obecność, ale również za szerokie zaangażowanie w dyskusję na temat korzyści, wyzwań oraz zmian jakie wiążą się z praktyką rolnictwa regeneratywnego.
-
06.03.2023
Zbliża się IX edycja międzynarodowych targów żywności i napojów WorldFood Poland – zarejestruj się już dziś!
Targi WorldFood Poland odbędą się w dniach 18-20 kwietnia w Centrum EXPO XXI w Warszawie, ul. Prądzyńskiego 12/14. Podczas tegorocznej edycji zaprezentowane zostaną nowości: sektor Packaging i strefa roślinna. W ramach targów tradycyjnie już odbędą się prelekcje i debaty na temat aktualnej sytuacji na rynku spożywczym. Partnerem tytularnym targów WorldFood Poland została KSM-66 Ashwaganda.
-
24.02.2023
Food Tech Congress w Warszawie
Food Tech Congress to rewolucyjne wydarzenie, którego celem jest wspieranie innowacji i budowanie bardziej zrównoważonej przyszłości żywności.
-
07.02.2023
Nowe rozdanie Targów Packaging Innovations
Oczy są najważniejszym zmysłem człowieka – dzięki nim poznajemy świat i ludzi, reagujemy na otoczenie i wyrażamy emocje. Wiedzą to dobrze projektanci i producenci opakowań, starając się ich designem wpływać na nasze decyzje zakupowe; śledząc jednocześnie zmiany w nastawieniach rynku i trendy, kształtowane przez młode pokolenia nabywców. Wiedzą również, że to właśnie podczas Targów Packaging Innovations mogą zweryfikować swoje projekty, zaprezentować je szerokiemu gronu profesjonalistów, odwiedzających targi.
-
02.02.2023
PTTŻ zaprasza na XV Konferencję Naukową z cyklu „Żywność XXI wieku” pn. Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu pod patronatem Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN w Krakowie
Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Małopolski oraz Wydział Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie zapraszają na XV Konferencję Naukową z cyklu „Żywność XXI wieku” pn. Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu pod patronatem Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN w Krakowie Kraków, 21-22 września 2023 r.
-
27.01.2023
PTTŻ zaprasza na XXVII Sesję Naukową Sekcji Młodej Kadry Naukowej „Rozwój Nauk o Żywności. Zrównoważona przyszłość" oraz Xth International Session of Young Scientific Staff „Food Science Development. Sustainable Future"
Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Warszawski zaprasza na XXVII Sesję Naukową Sekcji Młodej Kadry Naukowej „Rozwój Nauk o Zywności. Zrównoważona przyszłość" oraz Xth International Session of Young Scientific Staff „Food Science Development. Sustainable Future" w Warszawie, 11-12 maja 2023 roku
-
17.01.2023
5. Polski Kongres Reologii
Zapraszamy do udziału w 5. Polskim Kongresie Reologii, który odbędzie się w Wieliczce-Krakowie, w dniach 18-20.09.2023 r.
-
27.12.2022
Targi Foodex Japan 2023 – ankieta UE
Komisja Europejska organizuje Pawilon Unii Europejskiej podczas międzynarodowych targów Foodex Japan 2023, które odbędą się 7–10 marca 2023 r. w Tokio.
Nasi partnerzy