RASFF
-
03.10.2019
Pulpa z buraka zanieczyszczona pleśnią
W dniach 02-03.10.2019 zgłoszono produkty zanieczyszczone pleśnią. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
02.10.2019
Salmonella w indyczych sercach
W dniu 02.10.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w sercach z indyka. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
02.10.2019
Niebezpieczny produkt z Niemiec - ryzyko obrażeń
W dniu 02.10.2019 zgłoszono niebezpieczne opakowanie na wodę z Niemiec. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
01.10.2019
10 produktów zgłoszonych przez Polskę - raport tygodniowy RASFF (23-29.09.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
01.10.2019
Salmonella w mięsie kurczaka z Polski
W dniu 01.10.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w mięsie kurczaka. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
01.10.2019
Wykrycie ołowiu w pulpie z marakui z Francji
W dniu 01.10.2019 zgłoszono obecność ołowiu w mrożonej pulpie z marakuji. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
27.09.2019
Salmonella: 2 zgłoszenia polskich produktów w RASFF
W dniu 27.09.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w produktach drobiowych. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
27.09.2019
Alergen w orzeszkach ziemnych
W dniu 27.09.2019 zgłoszono obecność alergenu w orzeszkach ziemnych. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
26.09.2019
Surowce paszowe z Ukrainy zgłoszone przez Polskę do RASFF
W dniach 25-26.09.2019 Polska zgłosiła 4 przypadki surowców paszowych z Ukrainy w systemie RASFF. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
26.09.2019
Niebezpieczne produkty z Chin
W dniach 24-26.09.2019 w systemie RASFF zgłoszono 4 produkty niebezpiezne z Chin. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
24.09.2019
Produkty drobiowe skażone Salmonellą - raport tygodniowy RASFF (16-22.09.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
24.09.2019
Nieautoryzowana obecność CBD
W dniu 24.09.2019 zgłoszono nieautoryzowaną obecność CBD w produkcie. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
23.09.2019
Salmonella w mięsie z kurczaka - zgłoszenia z Czech
W dniu 19.09.2019 Czechy zgłosiły obecność dówch szczepów Salmonelli w piersi z kurczaka. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
19.09.2019
Alergen w napoju gazowanym z Korei Południowej
W dniu 17.09.2019 zgłoszono niedeklarowany składnik mleka w napoju gazowanym. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
19.09.2019
Listeria w mrożonym śledziu
W dniu 18.09.2019 zgłoszono obecność bakterii Listeria monocytogenes w mrożonym śledziu. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
19.09.2019
Salmonella w filecie z kurczaka
W dniu 18.09.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w kurczaku. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
18.09.2019
Zmienione cechy organoleptyczne karkówki
W dniu 17.09.2019 zgłoszono wykrycie zmienionych cech organoleptycznych karkówki. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
17.09.2019
Listeria w 3 produktach z Polski- raport tygodniowy RASFF (09-15.09.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
10.09.2019
Mikroorganizmy w rybach i mięsie- raport tygodniowy RASFF (02-08.09.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
05.09.2019
Salmonella w nasionach sezamu z Indii
W dniu 05.09.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w nasionach sezamu. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
05.09.2019
Aflatoksyny w brązowym ryżu z Birmy
W dniu 05.09.2019 zgłoszono obecność aflatoksyn w ryżu brązwoym. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
Nasi partnerzy