Wyniki wyszukiwania
-
24.06.2025
Z pasją do jakości – budowanie zaufania do żywności każdego dnia
Audyt certyfikacyjny powinien być traktowany nie jako formalność, lecz jako realna szansa do podniesienia poziomu bezpieczeństwa i jakości produktów w organizacji. Relacja Moniki Kropidłowskiej z TÜV SÜD Polska pokazuje, jak pasja może inspirować do rozwoju osobistego, a tym samym prowadzić do doskonalenia pracy audytorskiej i realnego wsparcia zakładów produkcyjnych w rozwijaniu skutecznych systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności.
-
11.06.2025
Wymagania Rozporządzenia (UE) 2023/1115 o wylesianiu (EUDR) w kontekście podejścia strategicznego
EUDR nakłada na firmy nowe obowiązki w zakresie należytej staranności, gromadzenia danych geolokalizacyjnych oraz transparentności łańcucha dostaw. Dlatego właściwe podejście w organizacji do spełniania wymagań EUDR wiąże się dużym wyzwaniem strategicznym, wymagającym przemyślanej analizy procesów, zasobów i relacji z dostawcami. Brak odpowiedniego przygotowania może oznaczać nie tylko sankcje finansowe, ale również utratę zaufania klientów i partnerów biznesowych.
-
19.03.2025
PODSUMOWANIE PACK4FUTURE 2025 - PPWR i ROP w centrum zainteresowania branży spożywczej - fotorelacja
Ponad 400 uczestników – przedstawicieli branży spożywczej i opakowaniowej, ekspertów oraz partnerów wydarzenia spotkało się w łódzkim Orientarium. To dwudniowe spotkanie poświęcone było kluczowym wyzwaniom i rozwiązaniom w kontekście „rewolucji opakowaniowej” wynikającej z nowych regulacji, takich jak PPWR i ROP.
-
15.11.2024
FoodFakty Summit food4tomorrow – podsumowanie szczytu łączącego biznes, naukę i administrację – fotorelacja
Zakończył się FoodFakty Summit food4tomorrow - projekt, w którym nauka i biznes, i administracje jednocześnie byli prelegentami, uczestnikami, ale równocześnie były gospodarzami wydarzenia.Wydarzenie miało na celu omówienie kluczowych kwestii związanych z bezpieczeństwem żywnościowym, innowacjami w produkcji żywności oraz perspektywami dla polskiej żywności. Obejmowało ponad 20 merytorycznych sesji w 5 ścieżkach tematycznych, sesje plenarne z panelami dyskusyjnymi, warsztaty i wiele form networkingu.
-
10.06.2024
FFSW 2024 - dzień 1 - Kultura Bezpieczeństwa Żywności oraz systemy bezpieczeństwa
Foodfakty Saferty Week 2024 - dzień 1 - Kultura Bezpieczeństwa Żywności oraz systemy bezpieczeństwa - nagranie z dnia 03.06.2024 r.
-
04.06.2024
Okiem audytora – dobrostan zwierząt i jego znaczenie dla zaufania konsumentów
Konsumenci stają się coraz bardziej świadomi i częściej sięgają po produkty, które zostały wyprodukowane zgodnie z najwyższymi standardami jakości i bezpieczeństwa żywności.
-
20.03.2024
Najważniejsze nowe wymagania FSSC wersja 6.0
Z przyjemnością zapraszamy Państwa na kolejne Śniadanie z Ekspertem, cykl spotkań organizowanych przez TÜV SÜD Polska, podczas których będziemy zgłębiać najnowsze trendy i zmiany w obszarach kluczowych dla wielu branż. To doskonała okazja do poznania ekspertów z różnych dziedzin oraz rozwiania wszelkich wątpliwości dotyczących Waszej działalności.
-
21.06.2023
FFSW: Wyzwania dla systemów żywności – opakowania, zrównoważony rozwój, znakowanie żywności - nagranie
FoodFakty Safety Week: Wyzwania dla systemów żywności – opakowania, zrównoważony rozwój, znakowanie żywności - dzień 3 - nagranie z dnia 14.06.2023
-
19.06.2023
FFSW: Standardy i Kultura Bezpieczeństwa Żywności - nagranie
FoodFakty Safety Week: Standardy i Kultura Bezpieczeństwa Żywności - dzień 1 - nagranie z dnia 12.06.2023
-
10.10.2022
eFORUM - FoodFakty Summit - Circular Food System - Systemy żywności w obiegach zamkniętych oraz zrównoważony rozwój - nagranie
eFORUM - FoodFakty Summit - Circular Food System - Systemy żywności w obiegach zamkniętych oraz zrównoważony rozwój - nagranie z dnia 04.10.2022 r.
-
06.05.2022
Roślinna przyszłość sektora spożywczego
Polska edycja wiodącej europejskiej konferencji poświęcona alternatywom mięsa i nabiału powraca już w maju!
-
29.03.2022
TÜV SÜD Polska na targach World Food Poland 2022
Międzynarodowa jednostka certyfikująca TÜV SÜD Polska, Polskie Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej oraz V-Label Polska mają zaszczyt zaprosić Państwa do odwiedzenia stoiska TÜV SÜD Polska (Hala nr 1, stoisko C6) podczas VIII edycji Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Poland 2022, które odbędą się w dniach od 5 do 7 kwietnia w HALI EXPO XXI przy ul. Prądzyńskiego 12/14 w Warszawie.