RASFF
-
05.08.2019
Podejrzenie wystąpienia wirusa ASF w półtuszach wieprzowych
W dniu 02.08.2019 zgłoszono podejrzenie wystąpienia wirusa ASF. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
02.08.2019
Salmonella w 3 produktach drobiowych
W dniu 01.08.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w 3 produktach drobiowych. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
02.08.2019
Produkty przeznaczone do kontaktu z żywnością zgłoszone w systemie RASFF
W dniu 01.08.2019 zgłoszono nieprawidłowości w dwóch produktach przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
02.08.2019
Salmonella w produkcie paszowym
W dniu 01.08.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w paszy na bazie soi. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
01.08.2019
Fragmenty szkła w deserze z Niemiec
W dniu 30.07.2019 zgłoszono obecność ciała obcego w organicznym budyniu czekoladowym. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
01.08.2019
Salmonella w panierowanym kurczaku z Polski
W dniu 31.07.2019 zgłoszono obecność Salmonelli panierowanych kwałkach kurczaka. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
31.07.2019
Salmonella w kurczaku
W dniu 30.07.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w kurczaku. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
31.07.2019
Nieautoryzowana obecność barwnika w miodzie
W dniu 30.07.2019 zgłoszono nieautoryzowaną obecność barwnika w miodzie. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
31.07.2019
Zakażania Salmonellą z jajek
W dniu 30.07.2019 zgłoszono epidemię żywieniową spowodowaną przez Salmonellę z jaj. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
30.07.2019
Salmonella głównym powodem zgłoszeń- raport tygodniowy RASFF (22-28.07.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
29.07.2019
Polski drób zgłoszony w Czechach z powodu Salmonelli
W dniach 24 i 25.07.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w mięsie z kurczaka. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
29.07.2019
Zbyt wysoka zawartość ambrozji w materiale paszowym
W dniu 25.07.2019 zgłoszono zbyt wysoką zawartość nasion ambrozji w materiale paszowym. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
25.07.2019
Salmonella w mięsie drobiowym z Czech
W dniu 23.07.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w mięsie z kurczaka. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
24.07.2019
Salmonella w drobiu z Polski
W dniu 23.07.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w trzech produktach drobiowych z Polski. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
24.07.2019
Migracja formaldehydu i melaminy z produktu z Chin
W dniu 23.07.2019 zgłoszono migrację formaldehydu i melaminy z produktu przeznaczonego do kontaktu z żywnością . Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
23.07.2019
Salmonella w ziarnach gorczycy białej - raport tygodniowy RASFF (15-21.07.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
23.07.2019
Salmonella w produkcie dla psów
W dniu 22.07.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w produkcie dla psów. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
22.07.2019
Wysoka zawartość morfiny w niebieskim maku
W dniu 19.07.2019 zgłoszono wysoką zawartość morfiny w niebieskim maku. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
22.07.2019
Salmonella w piersi z kurczaka
W dniu 19.07.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w chłodzonym filecie z piersi kurczaka. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
19.07.2019
Ochratoksyna A w rodzynkach
W dniu 18.07.2019 zgłoszono obecność ochratoksyna A w rodzynkach. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
19.07.2019
Mrożony, przyprawiony kurczak skażony Salmonellą
W dniu 18.07.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w mrożonym, pokrojonym i przyprawionym kurczaku. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
Nasi partnerzy