Kongresy i Targi
-
30.09.2020
NATURA FOOD & beECO coraz bliżej!
Targi NATURA FOOD & beECO już w weekend. Serce ekologii zabije w Atlas Arenie.
-
29.09.2020
V Narodowy Kongres Żywieniowy - dieta dla zdrowia i planety
Zapraszamy na V Narodowy Kongres Żywieniowy! 17 października spotkajmy się online, aby porozmawiać o DIECIE DLA ZDROWIA I PLANETY.
-
25.09.2020
Targi POLAGRA 2020 areną ważnych wydarzeń branżowych
To będzie pierwsze i jedno z nielicznych wydarzeń targowych w tym roku, dedykowanych branży spożywczej i sektorowi HoReCa. Targi POLAGRA rozpoczną się 28 września i potrwają 3 dni.
-
17.09.2020
KONFERENCJA PLANT-POWERED PERSPECTIVES 2020
Zgłoś się do Plant-Powered Pitching, przedstaw swój pomysł na produkt / usługę, poznaj potencjalnych inwestorów z branży spożywczej i zgarnij nagrodę pieniężną! W tym roku w nowej, luźnej i ciekawej formule Online
-
16.09.2020
TARGI NATURA FOOD & beECO - PLATFORMA WYMIANY DOŚWIADCZEŃ
XIII Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej „NATURA FOOD” oraz IX Targi Ekologicznego Stylu Życia „beECO” odbędą się w dniach 2 – 4 października w łódzkiej Atlas Arenie. Dla uczestników przygotowano m.in. V Forum Alergii, Akademię Biokuriera oraz szkolenia zorganizowane przez Agencję Rozwoju Sektora Produktów Ekologicznych.
-
15.09.2020
Targi Packaging Innovations – zwierciadłem branży
Pandemia zmieniła rynek opakowań. Z jednej strony silny i dynamiczny rozwój e-commerce stał się czynnikiem napędzającym rozwój branży (w tym opakowań z tworzyw sztucznych), z drugiej strony zgodnie z europejską strategią na rzecz tworzyw sztucznych - do 2030 roku wszystkie plastikowe opakowania mają podlegać recyklingowi.
-
08.09.2020
Targi Packaging Innovations – bezpieczny powrót do gry
Polska branża opakowań stanęła przed nowymi wyzwaniami, którym musi szybko sprostać, aby utrzymać swoją pozycję. Rozwiązaniem może być udział w Targach Packaging Innovations, które odbędą w dniach 24-25 września 2020 w EXPO XXI Warszawa.
-
03.09.2020
O trendach i obowiązkach prawnych w branży spożywczej na targach
Targi POLAGRA w Poznaniu to wydarzenie o najdłuższej tradycji, dedykowane branży spożywczej i sektorowi HoReCa. Tegoroczna edycja wydarzenia odbędzie się w dniach 28 września – 1 października i jak co roku ekspozycji towarzyszyć będą spotkania z ekspertami.
-
27.08.2020
Targi POLAGRA 2020 – inaczej, ale bezpiecznie
Tegoroczne spotkanie branży spożywczej w Poznaniu odbędzie się w dniach 28 września – 1 października. To pierwsze i jedno z zaledwie kilku wydarzeń biznesowych, które w tym roku zintegruje branżę spożywczą i sektor HoReCa.
-
27.08.2020
Roślinne alternatywy mięsa i nabiału ponownie w centrum uwagi – konferencja Plant-Powered Perspectives 2020
Trzecia edycja konferencji Plant-Powered Perspectives, której organizatorem są twórcy kampanii Roślinniejemy, odbędzie się już 8 i 9 października, tym razem w formacie online. W gronie prelegentów między innymi Rafał Lankosz (The Vegetarian Butcher), Zuzana Makalova (Garden Gourmet), czy Karolina Kubara, współwłaścicielka marki Dobra Kaloria.
-
24.08.2020
Jak ma się ekożywność w Polsce? Kongres BIOEXPO 2020 już 8-10 października
Zainteresowanie ekologiczną żywnością w Polsce wciąż rośnie. Według analiz przeprowadzonych przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w 2020 roku wynika, że aż połowa z nas sporadycznie sięga po ekoprodukty. Mimo to nadal pozostajemy w tej kwestii w tyle za innymi europejskimi państwami.
-
11.08.2020
II Kongres Pediatryczno-Żywieniowy
Serdecznie zapraszamy do udziału w II Kongresie Pediatryczno-Żywieniowym, który odbędzie się w formie online 14 listopada 2020 roku. Konferencja poświęcona jest tematyce pediatryczno-żywieniowej, związanej z odżywianiem dzieci, zarówno w wieku szkolnym, jak i przedszkolnym.
-
07.08.2020
Art of Healing – definicja zdrowia
Art of Healing – to targi i konferencja dla pasjonatów zdrowego życia. 2 edycja odbędzie się 19-20 września 2020 r., w warszawskim Koneserze.
-
06.08.2020
POLAGRA 2020 gotowa na nowe!
Jesień na Międzynarodowych Targach Poznańskich uraczy nas w tym roku naprawdę solidną dawką wydarzeń dedykowanych biznesowi, a wśród nich tradycyjnie znajduje się kultowa dla branży spożywczej POLAGRA (28.09-1.10.2020). Wydarzenie odbędzie się nie tylko pod szyldem nowego logo, ale także w oparciu o nowe zasady sanitarne.
-
20.07.2020
XIII Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej „NATURA FOOD” & IX Targi Ekologicznego Stylu Życia „beECO”
Zmienia się miejsce i data tegorocznych Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej i Naturalnej „NATURA FOOD” oraz Targów Ekologicznego Stylu Życia „beECO”. Wydarzenia odbędą się w dniach 2 – 4 października 2020 roku w łódzkiej Atlas Arenie.
-
14.07.2020
Konferencja Europejskiego Stowarzyszenia Badaczy Ziemniaka EAPR ze zmienioną datą
21. Konferencja Europejskiego Stowarzyszenia Badaczy Ziemniaka (European Association for Potato Research, EAPR) zmienia datę. W tym roku badacze spotkają się 2-6 listopada 2020.
-
23.04.2020
Raport dzienny WHO o stanie pandemii koronawirusa – 22.04.2020
WHO jest głęboko zasmucone śmiercią członka personelu, którą poniósł na skutek incydentu w Arakan w Birmie, podczas przewożenia próbek do badań na Covid-19 na potrzeby Ministerstwa Zdrowia i Sportu.
-
22.04.2020
Raport dzienny WHO o stanie pandemii koronawirusa – 21.04.2020
Brak nowych państw/terytoriów/obszarów, które zgłosiły przypadki COVID-19 w ciągu ostatnich 24 h.
-
05.09.2019
Rola najwyższego kierownictwa w systemach zarządzania bezpieczeństwem żywności
Wszystkie działania i decyzje podejmowane w przedsiębiorstwach z sektora spożywczego zależą od przedstawicieli najwyższego kierownictwa.
-
02.09.2019
Jak we współczesnym świecie odnaleźć dobry produkt?
Jak we współczesnym świecie odnajdują się Millenialsi? Czego wymagają i jakich produktów poszukuje ta największa grupa w populacji? Jak rynek spożywczy odpowiada na ich potrzeby?...
-
27.08.2019
Sprawdzona data przydatności do spożycia = zapewnienie oszczędności. Parę słów o określaniu terminów przydatności do spożycia
Na producencie żywności ciąży obowiązek podawania daty przydatności do spożycia. Określenie tego terminu nie jest jednak czymś, co jest łatwe - wymaga badań zarówno mikrobiologicznych, fizykochemicznych jak i sensorycznych.
Nasi partnerzy