RASFF
-
03.02.2020
Raport tygodniowy RASFF (20-26.01.2020)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
27.01.2020
Raport tygodniowy RASFF (13-19.01.2020)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
20.01.2020
Raport tygodniowy RASFF (06-12.01.2020)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
15.01.2020
Raport tygodniowy RASFF (30.12.2019-5.01.2020)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz....
-
13.01.2020
Raport tygodniowy RASFF (23-29.12.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
07.01.2020
2 zgłoszenia obecności patogenów w polskim drobiu
W dniu 7.01.2020 dwukrotnie zgłoszono obecność bakterii Salmonella w drobiowym mięsie z Polski. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
07.01.2020
Norowirus we francuskich ostrygach
W dniu 7.01.2020 zgłoszono obecność norowirusa w ostrygach z Francji. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
03.01.2020
Salmonella w polskim drobiu
W dniu 3.01.2020 zgłoszono obecność dwóch szczepów Salmonella w mrożonych nóżkach drobiowych. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
03.01.2020
Aflatoksyny w tureckich figach
W dniu 3.01.2020 zgłoszono obecność mykotoksyn w suszonych figach z Turcji. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
03.01.2020
Patogeny w mrożonych filetach z kurczaka
W dniu 3.01.2020 zgłoszono obecność Salmonella enterica w mrożonych filetach drobiowych z Polski. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
02.01.2020
1 na 5 próbek boczku skażona pałeczkami Salmonella
W dniu 2.01.2020 zgłoszono obecność Salmonelli w wędzonym boczku z Polski. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
02.01.2020
Migracja formaldehydu do bambusowych kubków
W dniu 2.01.2020 zgłoszono obecność formaldehydu w bambusowych kubkach z Chin. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
02.01.2020
Siarczyny w suszonych płatkach kokosowych
W dniu 2.01.2020 zgłoszono obecność zbyt dużego stężenia siarczynów w płatkach kokosowych. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
31.12.2019
Salmonella w wątróbce drobiowej
W dniu 31.12.2019 zgłoszono obecność Salmonella w chłodzonej wątróbce z Polski. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
27.12.2019
Salmonella w mrożonym MDM z kurczaka
W dniu 27.12.2019 zgłoszono obecność Salmonella enterica ser. Thompson w mrożonym drobiu z Polski. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
26.12.2019
Listeria w marynowanych skrzydełkach z kurczaka
W dniu 26.12.2019 zgłoszono obecność Listeria monocytogenes w ugotowanych skrzydełkach z kurczaka. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
24.12.2019
WWA w chińskich proszkach ze spiruliną
W dniu 24.12.2019 zgłoszono obecność wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w spirulinie w proszku. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
24.12.2019
Salmonella w mięsie drobiowym
W dniu 24.12.2019 zgłoszono obecność mikroorganizmów patogennych w mięsie drobiowym z Polski. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
24.12.2019
Nicienie w mrożonych rybach
W dniu 24.12.2019 zgłoszono obecność dwóch gatunków pasożytów w mrożonym morszczuku z Hiszpanii. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
24.12.2019
Estry glicydowe w oleju z otrębów ryżowych
W dniu 24.12.2019 zgłoszono obecność zanieczyszczeń w indyjskim oleju z otrębów ryżowych. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
24.12.2019
Pleśń w belgijskich daktylach
W dniu 24.12.2019 zgłoszono obecność pleśni w daktylach z Belgii. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
Nasi partnerzy