RASFF
-
10.12.2019
Raport tygodniowy RASFF (02-08.12.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
10.12.2019
Podejrzenie Salmonelli w jajach
W dniu 10.12.2019 zgłoszono podejrzenie Salmonella enterica w jajach polskiego pochodzenia. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
10.12.2019
Niezadeklarowane dodatki w węgierskim winie
W dniu 10.12.2019 zgłoszono obecność siarczynów w różowym winie. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
10.12.2019
Obecność Salmonelli w mrożonym drobiu
W dniu 10.12.2019 zgłoszono obecność Salmonella enterica w marynowanych nogach z kurczaka. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
09.12.2019
WWA w proszku kakaowym
W dniu 9.12.2019 zgłoszono obecność wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w niskotłuszczowym proszku kakaowym. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
06.12.2019
2 zgłoszenia obecności patogenów w polskim drobiu
W dniu 6.12.2019 dwukrotnie zgłoszono obecność Salmonelli w mięsie drobiowym z Polski. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
05.12.2019
Obecność Salmonelli w mrożonym drobiu
W dniu 5.12.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w mrożonym mięsie drobiowym. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
05.12.2019
Nieautoryzowany składnik w oleju konopnym
W dniu 5.12.2019 zgłoszono obecność kannabidiolu w oleju nieznanego pochodzenia. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
05.12.2019
Obecność mykotoksyn w orzeszkach ziemnych
W dniu 10.12.2019 zgłoszono obecność aflatoksyn w orzeszkach ziemnych. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
05.12.2019
Alergeny w polskich słodyczach
W dniu 5.12.2019 zgłoszono obecność orzeszków ziemnych w ciastkach. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
04.12.2019
Ponowne zgłoszenie dotyczące mączki
W dniu 4.12.2019 zgłoszono obecność pleśni na mączce z nasion słonecznika. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
04.12.2019
WWA w chińskich suplementach diety
W dniu 4.12.2019 zgłoszono obecność wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w tabletkach ze spiruliną. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
03.12.2019
Raport tygodniowy RASFF (25.11-01.12.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
03.12.2019
Pleśń na ukraińskich surowcach paszowych
W dniu 3.12.2019 zgłoszono obecność pleśni na mączce z nasion słonecznika. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
02.12.2019
Salmonella w surowym mięsie drobiowym
W dniu 2.12.2019 zgłoszono obecność mikroorganizmów patogennych w surowym drobiu z Polski. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
02.12.2019
Patogeny w polskiej wołowinie
W dniu 2.12.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w mrożonym mięsie wołowym. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
28.11.2019
Patogeny w schłodzonym mięsie drobiowym
W dniu 28.11.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w schłodzonym mięsie drobiowym z Polski. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
28.11.2019
Pozostałości pestycydów w chińskim kiwi
W dniu 28.11.2019 zgłoszono obecność cyhalotryny w czerownym kiwi z Chin. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
26.11.2019
Raport tygodniowy RASFF (18-24.11.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
26.11.2019
Salmonella w schłodzonym mięsie drobiowym
W dniu 26.11.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w schłodzonym mięsie drobiowym. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
26.11.2019
Fragmenty szkła w zapakowanym mięsie wieprzowym
W dniu 26.11.2019 zgłoszono obecność ciał obcych w mielonym mięsie wieprzowym. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
Nasi partnerzy