RASFF
-
22.10.2019
Produkt paszowy zanieczyszczony pleśnią
W dniu 22.10.2019 zgłoszono zanieczyszczenie produktu paszowego pleśnią. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
21.10.2019
Salmonella w produktach drobiowych z Polski
W dniu 21.10.2019 zgłoszono obecność różnych szczepów Salmonelli w produktach drobiowych z Polski. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
17.10.2019
Alergen w lodach waniliowych
W dniu 17.10.2019 zgłoszono obecność alergenu w lodach waniliowych. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
17.10.2019
Listeria monocytogenes w serze owczym
W dniu 17.10.2019 zgłoszono obecność Listeria monocytogenes w serze owczym. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
16.10.2019
Nieautoryzowane substancje w suplemencie diety
W dniach 15-16.10.2019 zgłoszono obecność nieautoryzowanych substancji w suplemencie iety. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
16.10.2019
Zepsuty miód wielokwiatowy
W dniu 16.10.2019 zgłoszono zepsuty miód wielokwiatowy. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
15.10.2019
15 produktów niebezpiecznych - raport tygodniowy RASFF (07-13.10.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
14.10.2019
Surowiec paszowy zakażony pleśnią
W dniu 14.10.2019 zgłoszono obecność pleśnie w pulpie z buraka. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
14.10.2019
Salmonella w mielonym drobiu
W dniu 14.10.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w mielonym drobiu. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
14.10.2019
Ciało obce z noża ceramicznego
W dniu 14.10.2019 zgłoszono możliwość odłamywania się części ostrza produktu przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
11.10.2019
Niebezpieczne związki w produkcie wędzonym
W dniu 11.10.2019 zgłoszono obecność niebezpiecznych związków w produkcie wędzonym. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
11.10.2019
Nieautoryzowana obecność johimbiny w suplemencie z USA
W dniu 11.10.2019 nieautoryzowaną obecność johimbiny w suplemencie diety. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
11.10.2019
Niewystarczające oznakowanie dań gotowych
W dniu 11.10.2019 zgłoszono dania gotowe ze względu na uchybienia w oznakowaniu. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
10.10.2019
Mykotoksyny wykryte w chilli w proszku
W dniu 09.10.2019 zgłoszono obecność mykotoksyn w chilli. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
10.10.2019
Niewłaściwa kontrola temperatry
W dniu 09.10.2019 zgłoszono niewłaściwą kontrolę temperatury mięsa dzikich zwierząt. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
09.10.2019
Kolejne zgłoszenia surowców paszowych z Ukrainy
W dniach 08-09.10.2019 w systemie RASFF zgłoszono produkty paszowe z Ukrainy. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
08.10.2019
Produkty z Ukrainy skażone pleśnią- raport tygodniowy RASFF (30.09-06.10.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
08.10.2019
Salmonella w mięsie drobiowym z Polski
W dniu 08.10.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w chłodzonym mięsie drobiowym. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
07.10.2019
Alergen w salami z Włoch
W dniu 07.10.2019 zgłoszono salami z powodu wykrycia alergenu. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
07.10.2019
Campylobacter w mięsie z indyka
W dniu 07.10.2019 zgłoszono mrożone mięso z indyka z powodu obecności mikroorganizmu patogennego. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
07.10.2019
Salmonella w skrzydełkach z kurczaka
W dniu 07.10.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w skrzydełkach z kurczaka. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
Nasi partnerzy