RASFF
-
18.07.2019
Salmonella w ziarnach gorczycy białej
W dniu 16.07.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w ziarnach gorczycy białej. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
18.07.2019
Salmonella w produkcie dla psów
W dniu 17.07.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w produktach do gryzienia dla psów. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
16.07.2019
WWA w oleju konopnym - raport tygodniowy RASFF (08-14.07.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
15.07.2019
Niewłaściwe oznakowanie cukierków czekoladowych
W dniu 11.07.2019 zgłoszono niewłaściwe oznakowanie na opakowaniu cukierków czekoladowych. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
15.07.2019
Salmonella w mięsie z Polski
W dniu 11.07.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w mięsie drobiowym oraz wieprzowo-wołowym. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
15.07.2019
Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne w oleju konopnym
W dniu 12.07.2019 zgłoszono obecność wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w oleju konopnym. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
09.07.2019
Nieautoryzowana obecność johimbiny w suplementach - raport tygodniowy RASFF (01-07.07.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
09.07.2019
Migracja kadmu i ołowiu z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością
W dniu 8.07.2019 zgłoszono migrację kadmu i ołowiu ze szklanych kubków. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
08.07.2019
Nieautoryzowana obecność johimbiny i DMAA w suplementach diety
W dniach 4 oraz 5.07.2019 zgłoszono kilka przypadków nieautoryzowanej obecności johimbiny i DMAA w suplementach diety. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
08.07.2019
Brak certyfikatów dla gałki muszkatałowej
W dniu 5.07.2019 zgłoszono brak certyfikatu zdrowia oraz certyfikatu dotyczącego raportu analitycznego dla gałki muszkatałowej. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
08.07.2019
Kiełbasa z indyka niezdatna do spożycia
W dniu 4.07.2019 zgłoszono kiełbasę z indyka niezdatną do spożycia przez ludzi. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
08.07.2019
Nieautoryzowana obecność THC
W dniu 5.07.2019 zgłoszono nieautoryzowaną obecność tetrahydrocannabiolu (THC) (18 mg/kg - ppm). Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
02.07.2019
Niewystarczające oznakowanie alergenów - raport tygodniowy RASFF (24-30.06.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
02.07.2019
Dioksyny w konserwie z dorsza
W dniu 01.07.2019 zgłoszono obecność dioksyn w mięsie dorsza w puszcze. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
02.07.2019
Salmonella w mięsie z kurczaka
W dniu 01.07.2019 zgłoszono obecność patogenów Salmonelli w mięsie z kurczaka. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
25.06.2019
Listeria w piersi z kurczaka - raport tygodniowy RASFF (17-23.06.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
18.06.2019
Niedeklarowana obecność składników w żywności - raport tygodniowy RASFF (10-16.06.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
11.06.2019
Plastik w mrożonych warzywach - raport tygodniowy RASFF (03-09.06.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
04.06.2019
Ciało obce w cieście marchewkowym - raport tygodniowy RASFF (27.05-02.06.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
28.05.2019
15 polskich produktów zgłoszonych do systemu - raport tygodniowy RASFF (20-26.05.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
21.05.2019
Ciało obce w produkcie dla niemowląt - raport tygodniowy RASFF (13-19.05.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
Nasi partnerzy