RASFF
-
05.12.2019
Alergeny w polskich słodyczach
W dniu 5.12.2019 zgłoszono obecność orzeszków ziemnych w ciastkach. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
04.12.2019
Ponowne zgłoszenie dotyczące mączki
W dniu 4.12.2019 zgłoszono obecność pleśni na mączce z nasion słonecznika. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
04.12.2019
WWA w chińskich suplementach diety
W dniu 4.12.2019 zgłoszono obecność wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w tabletkach ze spiruliną. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
03.12.2019
Raport tygodniowy RASFF (25.11-01.12.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
03.12.2019
Pleśń na ukraińskich surowcach paszowych
W dniu 3.12.2019 zgłoszono obecność pleśni na mączce z nasion słonecznika. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
02.12.2019
Salmonella w surowym mięsie drobiowym
W dniu 2.12.2019 zgłoszono obecność mikroorganizmów patogennych w surowym drobiu z Polski. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
02.12.2019
Patogeny w polskiej wołowinie
W dniu 2.12.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w mrożonym mięsie wołowym. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
28.11.2019
Patogeny w schłodzonym mięsie drobiowym
W dniu 28.11.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w schłodzonym mięsie drobiowym z Polski. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
28.11.2019
Pozostałości pestycydów w chińskim kiwi
W dniu 28.11.2019 zgłoszono obecność cyhalotryny w czerownym kiwi z Chin. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
26.11.2019
Raport tygodniowy RASFF (18-24.11.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
26.11.2019
Salmonella w schłodzonym mięsie drobiowym
W dniu 26.11.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w schłodzonym mięsie drobiowym. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
26.11.2019
Fragmenty szkła w zapakowanym mięsie wieprzowym
W dniu 26.11.2019 zgłoszono obecność ciał obcych w mielonym mięsie wieprzowym. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
26.11.2019
Szprotki w oleju zanieczyszczone benzo(a)pirenem
W dniu 26.11.2019 zgłoszono obecność benzo(a)pirenu w puszkach ze szprotkami. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
25.11.2019
Obecność trzech szczepów Salmonelli w polskich produktach drobiowych
W dniu 25.11.2019 zgłoszono obecność trzech groźnych szczepów Salmonelli w schłodzonych filetach i mrożonych kotletach drobiowych. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
21.11.2019
Mikroorganizmy patogenne w surowcach paszowych
W dniu 21.11.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w suszonej hemoglobinie wieprzowej. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
21.11.2019
Brak odpowiedniego oznakowania suszonych fig z Turcji
W dniu 21.11.2019 zgłoszono brak certyfikowanego raportu analitycznego w tureckich figach . Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
21.11.2019
Ciała obce w mrożonym dorszu mielonym z Polski
W dniu 21.11.2019 zgłoszono obecność kawałków tworzywa sztucznego w mielonym dorszu z Polski. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
21.11.2019
Obecność Salmonelli w kaczych tuszkach
W dniu 21.11.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w schłodzonych kaczych tuszkach. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
20.11.2019
Mykotoksyny w suszonych figach z Turcji
W dniu 20.11.2019 zgłoszono obecność groźnych mykotoksyn w suszonych figach. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
20.11.2019
Mrożone mięso drobiowe zniszczone z powodu Salmonelli
W dniu 20.11.2019 dwukrotnie zgłoszono obecność Salmonelli w mrożonym mięsie drobiowym polskiego pochodzenia. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
19.11.2019
Raport tygodniowy RASFF (11-17.11.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
Nasi partnerzy