Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Zafałszowania i kontrola surowców - dzień 2 - Surowce mleczne (proszki), Surowce owocowe, warzywne, ziarna, orzechy - eFORUM Szkoleniowe FoodFakty

Data: 14.03.2024 08:50 Dotyczy tematów: Żywność

Cel wydarzenia

Szanowni Państwo,

Serdecznie zapraszamy na kolejny projekt merytoryczny FoodFakty, tym razem w całości poświęcony surowcom. To od surowców zaczyna się jakość i bezpieczeństwo produktu gotowego. Analiza ryzyka zafałszowań surowców to również formalny wymóg standardów GFSI. Skupimy się na aspekcie wiedzy o surowcu na etapie jego wyboru i zakupu, ale integralną perspektywą będą metody jego kontroli w trakcie przechowywania i parametry krytyczne dla dopuszczenia surowców do produkcji. Oczywiście nie będziemy w stanie omówić wszystkich rodzajów surowców, ale mamy nadzieję że wybraliśmy te najbardziej istotne. Do Państwa decyzji pozostawimy decyzję o wyborze poszczególnych dni, ale zachęcamy do udziału w całości, tym bardziej, że czeka na Państwa bonus w postaci dodatkowego modułu poświęconego opakowaniom.  

Janusz Olejnik

 Janusz Olejnik

Wydarzenie skierowane do

Do wszystkich, którzy na poszczególnych etapach łańcucha, a szczególnie w przetwórstwie, mają bezpośredni lub pośredni wpływ na bezpieczeństwo żywności.

Zakres i poziom merytoryczny referatów skierowany do profesjonalistów z obszaru:

  • zarządzania obszarem bezpieczeństwa żywności
  • produkcji i technologii
  • zarządzania jakością
  • pracowników działów zakupów 
  • managerów obszarów związnych z aspektami zgoności produktów 

Program

 

PROGRAM DZIEŃ 2 - Surowce mleczne (proszki), Surowce owocowe, warzywne, ziarna, orzechy

 

SESJA PORANNA - START godz. 8:50

MODUŁ 3 - SUROWCE MLECZNE (PROSZKI)

Powitanie i wstęp 

Janusz Olejnik - FoodFakty 

8:50 

Analiza ryzyka na podstawie zgłoszeń z systemu RASFF

Janusz Olejnik, FoodFakty

9:00

Parametry bezpieczeństwa, dobór próby, metody badań, interpretacja wyników

Iwona Kozieł, ALS

9:10 

Właściwości funkcjonalne produktów mlecznych w proszku – wybrane metody badań

Mariusz Śliwiński, Instytut Innowacji Przemysłu Mleczarskiego

9:30 

Ocena ryzyka zafałszowań surowców mlecznych – na bazie monitoringu ogólnoświatowego Probase360 oraz innych źródeł

Michał Snopkiewicz - Manager światowego monitoringu zafałszowań Probase360 (FoodFakty) 

 9:50

Technika NIR w kontroli jakości proszków jajecznych i mlecznych

Magdalena Gajda-Rączka, LPP Equipment

10:10 

Sesja Q&A

10:30 
 

SESJA POPOŁUDNIOWA - godz. 11:50

MODUŁ 4 – SUROWCE OWOCOWE, WARZYWNE, ZIARNA, ORZECHY

Analiza ryzyka na podstawie zgłoszeń z systemu RASFF

Janusz Olejnik, FoodFakty

12:00

Parametry bezpieczeństwa, dobór próby, metody badań, interpretacja wyników

dr inż. Romualda Dolińska, Silliker Polska Sp. z o.o. | Mérieux NutriSciences Group

12:10 

 Parametry i kryteria oceny jakości. Metody badań, dobór prób i Interpretacja wyników (soki, słodzone przetwory owocowe oraz mrożonki)

dr inż. Justyna Szczepańska-Stolarczyk, IBPRS - PIB

12:30 

Ocena ryzyka zafałszowań surowców owocowych, warzywnych, ziaren i orzechów – na bazie monitoringu ogólnoświatowego Probase360

Michał Snopkiewicz - Manager światowego monitoringu zafałszowań Probase360 (FoodFakty) 

12:50 

Surowiec i produkt końcowy, problemy, metody i statystyki stojące za testowaniem. Case study oparte na wykrywaniu mykotoksyn

Grzegorz Niezbecki, Prognosis Biotech Polska

13:10 
 

Pestycydy - analiza czynników mających wpływ na zgodność produktu od poboru próbek, właściwej interpretacji wyników w odniesieniu do aktualnych limitów, różnice w przepisach Rozporządzenia (WE) nr 396/2005 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 23 lutego 2005 r. v Codex Alimentarius v FDA jak poruszać się po dostępnych wyszukiwarkach na wybranych przykładach owoców i warzyw

Dorota Mordoń-Nowak, Intertek Polska

13:30 

Sesja Q&A 

13:50 

 

POBIERZ BROSZURĘ Zafałszowania i kontrola surowców eFORUM Szkoleniowe FoodFakty 

ZGŁOŚ CHĘĆ UDZIAŁU TAKŻE W POZOSTAŁYCH DNIACH

eFORUM Szkoleniowe FoodFakty Kontrola Surowców - dzień 3  eFORUM Szkoleniowe FoodFakty Kontrola Surowców - Opakowania (BONUS)

Warunki uczestnictwa

ZGŁOSZENIE WSTĘPNE CHĘCI UDZIAŁU - KAŻDORAZOWO POTWIERDZAMY WARUNKI

Wybierz jeden ze sposobów zgłoszenia:

  1. Wstepne zgłoszenie udziału wypełniając formularz poniżej 
  2. Wysyłając informację e-mailem na adresy:
    dok@foodfakty.pl
  3. Telefonicznie pod numer telefonu:
      663 224 529 lub 600 972 263 lub 507 726 456

Niezwłocznie po zgłoszeniu skontaktujemy się z Państwem.

Uczestnik / organizacja 

 Wybrany dzień / Osoba / Cena netto Wszystkie dni / Osoba / Cena netto 

Osoby nie spełniające żadnego z kryteriów cen specjalnych 

390 PLN

690 PLN

 CENY SPECJALNE

 W związku z realizacją niniejszego projektu w ramach misji FoodFakty -  Wspólnie Budujemy Kulturę Bezpieczeństwa Żywności - przy spełnieniu jednego z wybranych warunków możliwe zastosowanie ceny specjalnej

Studenci studiów I i II stopnia (rejestracja na adres e-mail uczelni)

BEZPŁATNIE 

Nauka i instytucje (Uczelnie, Instytuty, Inspekcje)

190 PLN

Jestem pracownikiem małej firmy produkcyjnej do 20 zatrudnionych osób

190 PLN

290 PLN

Jestem niezależnym audytorem systemów bezpieczeństwa żywności

190 PLN

290 PLN

Firma jest klientem Strefy Managera

250 PLN

390 PLN

Jestem pracownikiem średniej lub dużej firmy produkcyjnej

290 PLN

490 PLN 

Jestem audytorem jednostki certyfikacyjnej

290 PLN

490 PLN

PAKIETY FIRMA 5 (w kwestii większej ilości chętnych z tej samej organizacji, prosimy o kontakt) 

do 5 osób

Firma produkcyjna/dystrybucyjna/usługowa

890 PLN

Firma będąca klientem Strefy Managera

790 PLN

BONUS: Każdy uczestnik uczestniczacy w co najmniej jednym dniu szkolenia ma zapeniony bezpłatny udział w dodatkowym szkoleniu w dn. 27 marca - Kontrola surowców - Opakowania - link do programu

Cena zawiera dostęp do nagrań przez 10 dni od momentu ich udostępnienia

UWAGA! Rabaty nie sumują się.

Ceny w tabeli netto, VAT 23%

Istnieje możliwość zwolnienia z podatku VAT dla jednostek finansowanych z budżetu Państwa.

Rejestracja na portalu FoodFakty jest wyłącznie wstępnym wyrażeniem chęci udziału.

Każdorazowo skontaktuje się z Państwem nasz konsultant i potwierdzi warunki oraz ustali sposób płatności.

.

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.