RASFF
-
07.11.2019
Pleśń w produktach paszowych z Ukrainy
W dniu 7.11.2019 zgłoszono obecność pleśni w ukraińskim surowcu paszowym. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
07.11.2019
Polskie produkty drobiowe wycofane z powodu Salmonelli
W dniu 7.11.2019 zgłoszono obecność Salmonella enterica ser. Enteritidis i Salmonella enterica ser. Infantis w produktach drobiowych. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
06.11.2019
Obecność dwóch szczepów Salmonelli w piersi z kurczaka
W dniu 6.11.2019 zgłoszono obecność Salmonella enterica ser. Infantis i Salmonella enterica ser. Newport w chłodzonej piersi z kurczaka. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
06.11.2019
Zgłoszenie ryzyka urazu na skutek uszkodzonego opakowania
W dniu 6.11.2019 zgłoszono defekt opakowań napojów fermentowanych grożący urazem na skutek zbyt wysokiego ciśnienia wytworzonego w butelce. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
05.11.2019
Mikroorganizmy patogenne główną przyczyną zgłoszeń - raport tygodniowy RASFF (28.10-03.11.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
05.11.2019
AFLATOKSYNY W GRUZIŃSKICH ORZECHACH LASKOWYCH
W dniu 5.11.2019 zgłoszono obecność aflatoksyn w orzechach laskowych. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
05.11.2019
OBECNOŚĆ AFLATOKSYN W ORZECHACH ZIEMNYCH Z CHIN
W dniu 5.11.2019 zgłoszono obecność aflatoksyn w orzechach ziemnych. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
05.11.2019
Salmonella w produktach drobiowych z Polski
W dniu 5.11.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w 3 produktach z Polski. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
05.11.2019
Niegroźne zanieczyszczenia mikrobiologiczne w surowcach paszowych
W dniu 5.11.2019 zgłoszono obecność pleśni w ukraińskim surowcu paszowym. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
31.10.2019
Fragmenty metalu w mielonym mięsie z Niemiec
W dniu 31.10.2019 zgłoszono obecność ciała obcego w mielonym produkcie mięsnym. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
31.10.2019
Salmonella w 3 produktach z drobiowych z Polski
W dniu 31.10.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w produktach z Polski. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
30.10.2019
Salmonella w mixie przypraw
W dniu 30.10.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w mixie przypraw. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
29.10.2019
Nieautoryzowane składniki w suplementach diety - raport tygodniowy RASFF (21-27.10.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
29.10.2019
Salmonella w produktach drobiowych z Polski
W dniu 29.10.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w produktach mięsnych. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
29.10.2019
Herbatniki zanieczyszczone pleśnią
W dniu 29.10.2019 zgłoszono herbatniki z nadzieniem zanieczyszczone pleśnią. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
28.10.2019
Alergen w waflach z Wielkiej Brytanii
W dniu 28.10.2019 zgłoszono obecność alergenu w waflach. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
24.10.2019
Pulpa z buraka zakażona pleśnią
W dniu 24.10.2019 zgłoszono zanieczyszczenie produktu paszowego pleśnią. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
24.10.2019
Salmonella w dwóch produktach mięsnych
W dniu 24.10.2019 zgłoszono obecność Salmonelli w dwóch produktach mięsnych. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
23.10.2019
Niedozwolone substancje w suplementach diety
W dniach 22-23.10.2019 zgłoszono obecność niedozwolnych substancji w suplementach diety. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
-
22.10.2019
Fragmenty szkła w bulionie w proszku z Niemiec - raport tygodniowy RASFF (14-20.10.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
22.10.2019
Pozostałości pestycydów na kalafiorze
W dniu 22.10.2019 zgłoszono obecność pozostałości pestycydów na kalafiorze. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.
Nasi partnerzy