RASFF
-
04.06.2019
Ciało obce w cieście marchewkowym - raport tygodniowy RASFF (27.05-02.06.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
28.05.2019
15 polskich produktów zgłoszonych do systemu - raport tygodniowy RASFF (20-26.05.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
21.05.2019
Ciało obce w produkcie dla niemowląt - raport tygodniowy RASFF (13-19.05.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
15.05.2019
5 niebezpiecznych produktów z Polski- raport tygodniowy RASFF (06-12.05.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
07.05.2019
Zatrucia spowodowane przez E. coli z surowego mleka - raport tygodniowy RASFF (29.04 - 05.05.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
30.04.2019
Benzo(a)piren i WWA w szynce obecnej na rynku polskim - raport tygodniowy RASFF (22-28.04.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
24.04.2019
9 polskich produktów uznanych za niebezpieczne - raport tygodniowy RASFF (15-21.04.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
17.04.2019
Salmonella głównym powodem zgłoszeń polskich produktów - raport tygodniowy RASFF (08-14.04.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
09.04.2019
8 polskich produktów uznanych za niebezpieczne - raport tygodniowy RASFF (01-07.04.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
03.04.2019
Niedozwolone substancje w produktach z Chin - raport tygodniowy RASFF (25-31.03.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
01.04.2019
Wirtualne narzędzie do zarządzania bezpieczeństwem żywności
Spośród 3 835 przypadków zgłoszeń do RASFF, które miały miejsce w 2017 r., aż 942 mogło potencjalne stanowić poważne zagrożenie dla zdrowia i wymagać natychmiastowej interwencji. Bieżące śledzenie informacji związanych z bezpieczeństwem żywności, w tym dotyczących zafałszowań produktów...
-
27.03.2019
Alergeny w produktach spożywczych - raport tygodniowy RASFF (18-24.03.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
20.03.2019
Ciało obce i alergeny w produktach spożywczych dostępnych na rynku polskim - raport tygodniowy RASFF (11-17.03.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
12.03.2019
Benzo(a)piren i WWA w szprotach w oleju - raport tygodniowy RASFF (04-10.03.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
05.03.2019
Salmonella w produktach z Polski - raport tygodniowy RASFF (25.02-03.03.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
26.02.2019
9 polskich produktów zgłoszonych do systemu RASFF - raport tygodniowy RASFF (18-24.02.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
20.02.2019
Niedozwolona substancja w żywności - raport tygodniowy RASFF (11-17.02.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
12.02.2019
Migracja formaldehydu i Salmonella w mięsie - raport tygodniowy RASFF (04-10.02.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
05.02.2019
Mięso wołowe - nieprawidłowo przeprowadzone kontrole weterynaryjne - raport tygodniowy RASFF (28.01-03.02.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
29.01.2019
Fragmenty metalu w cukrze oraz Salmonella w ziarnach sezamu i mięsie - raport tygodniowy RASFF (21-27.01.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
22.01.2019
Salmonella w mięsie z indyka i migracja formaldehydu z pojemnika na żywność- raport tygodniowy RASFF (14-20.01.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
Nasi partnerzy