RASFF
-
07.08.2018
Ciała obce i drobnoustroje w produktach spożywczych - raport tygodniowy RASFF (30.07-05.08.2018)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
31.07.2018
Obecność mleka w napoju warzywnym? - raport tygodniowy RASFF (23-29.07.2018)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
24.07.2018
Potencjalnie niebezpieczne produkty na rynku polskim - raport tygodniowy RASFF (16-22.07.2018)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
18.07.2018
8 polskich produktów w systemie RASFF - Salmonella enterica ser. Enteritidis - raport tygodniowy (09-15.07.2018)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
09.07.2018
NOWE i WAŻNE – Kolejne śmiertelne przypadki - Listeria w pięciu krajach UE związana z mrożonymi warzywami
Zamrożona kukurydza i potencjalnie inne zamrożone warzywa wyprodukowane przez spółkę na Węgrzech są prawdopodobnym źródłem zanieczyszczenia bakterią Listeria monocytogenes, które dotknęło Austrię, Danię, Finlandię, Szwecję i Wielką Brytanię. Zodnie z zaktualizowaną oceną ryzyka opublikowaną przez ECDC i Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA, pomimo wycofania produktu przez węgierski Urząd ds. Bezpieczeństwa Łańcucha Żywnościowego, wciąż mogą pojawić się nowe przypadki.
-
04.07.2018
Polskie truskawki źródłem zakażenia wirusem zapalenia wątroby typu A - RASFF raport tygodniowy (25.06-01.07.2018)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
26.06.2018
Polskie jajka ponownie w systemie RASFF - raport tygodniowy (18-24.06.2018)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
22.06.2018
8 polskich produktów zgłoszonych do systemu RASFF - Salmonella jako główny czynnik
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
11.06.2018
Polskie produkty w systemie RASFF - raport tygodniowy (4-10.06.2018)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
05.06.2018
Niebezpieczne pasze z Polski? Polskie produkty w systemie RASFF(28.05-03.06.2018)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
21.05.2018
Prawdopodobieństwo epidemii oraz 2 kolejne, polskie produkty w systemie RASFF - raport tygodniowy (14-20.05.2018)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
14.05.2018
4 kolejne polskie produkty w systemie RASFF - raport tygodniowy (07-13.05.2018)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
07.05.2018
Polskie produkty w systemie RASFF - raport tygodniowy (30.04-06.05.2018)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
30.04.2018
Polskie produkty w systemie RASFF - raport tygodniowy (23-29.04.2018)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
25.04.2018
Polskie produkty w systemie RASFF - raport tygodniowy (16-22.04.2018)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
18.04.2018
Urzędowa Kontrola Żywności (24): Komunikaty; Zgłoszenia RASFF; Informacje (05-16.04.2018)
Szanowni Państwo,poniżej przedstawiamy Państwu listę polskich produktów zgłoszonych do RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed), a także informacje i komunikaty Inspekcji Państwowych (05-16.04.2018)
-
05.04.2018
Urzędowa Kontrola Żywności (23): Komunikaty; Zgłoszenia RASFF; Informacje (20.03-04.04.2018)
Szanowni Państwo,poniżej przedstawiamy Państwu listę polskich produktów zgłoszonych do RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed), a także informacje i komunikaty Inspekcji Państwowych (20.03-04.04.2018)
-
21.03.2018
Urzędowa Kontrola Żywności (22): Komunikaty; Zgłoszenia RASFF; Informacje (07-19.03.2018)
Szanowni Państwo,poniżej przedstawiamy Państwu listę polskich produktów zgłoszonych do RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed), a także informacje i komunikaty Inspekcji Państwowych (07-19.03.2018)
-
07.03.2018
Urzędowa Kontrola Żywności (21): Komunikaty; Zgłoszenia RASFF; Informacje (21.02-06.03.2018)
Szanowni Państwo,poniżej przedstawiamy Państwu listę polskich produktów zgłoszonych do RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed), a także informacje i komunikaty Inspekcji Państwowych (21.02-06.03.2018)
-
20.02.2018
Urzędowa Kontrola Żywności (20): Komunikaty; Zgłoszenia RASFF; Informacje (04-20.02.2018)
Szanowni Państwo,poniżej przedstawiamy Państwu listę polskich produktów zgłoszonych do RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed), a także informacje i komunikaty Inspekcji Państwowych (04-20.02.2018)
-
07.02.2018
Alergeny w żywności - zarządzanie alergenami
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. wyróżnia się 14 substancji alergennych, które objęte są obowiązkiem znakowania – gluten, mleko, soja, musztarda, seler, orzeszki...
Nasi partnerzy