TOP OF 2024 - Wybrane, najbardziej popularne warsztaty z wydarzeń stacjonarnych w wersji online
Data: 11.12.2024 09:00
Sponsor: Konferencje FoodFakty
Potwierdź swój udział
Data: 11.12.2024 09:00
Sponsor: Konferencje FoodFakty
Wydarzenia dostępne nonstop
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Unikalna formuła, syntetyczne ale bogate w informacje prezentacje omawiające zmiany w prawie, nowe notyfikacje RASFF oraz trendy zafałszowań.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Unikalna formuła, syntetyczne ale bogate w informacje prezentacje omawiające zmiany w prawie, nowe notyfikacje RASFF oraz trendy zafałszowań.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Unikalna formuła, syntetyczne ale bogate w informacje prezentacje omawiające zmiany w prawie, nowe notyfikacje RASFF oraz trendy zafałszowań.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Unikalna formuła, syntetyczne ale bogate w informacje prezentacje omawiające zmiany w prawie, nowe notyfikacje RASFF oraz trendy zafałszowań.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Unikalna formuła, syntetyczne ale bogate w informacje prezentacje omawiające zmiany w prawie, nowe notyfikacje RASFF oraz trendy zafałszowań.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Unikalna formuła, syntetyczne ale bogate w informacje prezentacje omawiające zmiany w prawie, nowe notyfikacje RASFF oraz trendy zafałszowań.
Podczas spotkania w kwietniu przeprowadzimy dodatkowo szkolenie z użytkowania opracowań Excel publikowanych w Strefie Managera.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Unikalna formuła, syntetyczne ale bogate w informacje prezentacje omawiające zmiany w prawie, nowe notyfikacje RASFF oraz trendy zafałszowań.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Unikalna formuła, syntetyczne ale bogate w informacje prezentacje omawiające zmiany w prawie, nowe notyfikacje RASFF oraz trendy zafałszowań.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Dzień otwarty Strefy Managera
Unikalna formuła, syntetyczne ale bogate w informacje prezentacje omawiające zmiany w prawie, nowe notyfikacje RASFF oraz trendy zafałszowań.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Unikalna formuła, syntetyczne ale bogate w informacje prezentacje omawiające zmiany w prawie, nowe notyfikacje RASFF oraz trendy zafałszowań.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Unikalna formuła, syntetyczne ale bogate w informacje prezentacje omawiające zmiany w prawie, nowe notyfikacje RASFF oraz trendy zafałszowań.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Unikalna formuła, syntetyczne ale bogate w informacje prezentacje omawiające zmiany w prawie, nowe notyfikacje RASFF oraz trendy zafałszowań.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Światowy segment alternatyw mięsa i mleka to już nie tylko produkty plant-based, szeroko wchodzą nowe technologie i im również poświęcimy kilka doniesień podczas 3 edycji Strategii Plant-Based
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Światowy segment alternatyw mięsa i mleka to już nie tylko produkty plant-based, szeroko wchodzą nowe technologie i im również poświęcimy kilka doniesień podczas 3 edycji Strategii Plant-Based
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Światowy segment alternatyw mięsa i mleka to już nie tylko produkty plant-based, szeroko wchodzą nowe technologie i im również poświęcimy kilka doniesień podczas 3 edycji Strategii Plant-Based
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Unikalna formuła, syntetyczne ale bogate w informacje prezentacje omawiające zmiany w prawie, nowe notyfikacje RASFF oraz trendy zafałszowań.
Dostępny on-line
Sponsor: CSB-System
Cyfryzacja i automatyzacja w polskich zakładach produkcyjnych – jak wygląda? W odpowiedzi na to pytanie zapraszamy do Zakładów Mięsnych SKIBA S.A.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Unikalna formuła, syntetyczne ale bogate w informacje prezentacje omawiające zmiany w prawie, nowe notyfikacje RASFF oraz trendy zafałszowań.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Unikalna formuła, syntetyczne ale bogate w informacje prezentacje omawiające zmiany w prawie, nowe notyfikacje RASFF oraz trendy zafałszowań.
Dostępny on-line
Sponsor: Prognosis Polska Sp. z o.o.
W 2022 r. 75% z ponad 300 000 przeprowadzonych analiz na obecność mykotoksyn było pozytywnych i przekraczało granice wykrywalności.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Unikalna formuła, syntetyczne ale bogate w informacje prezentacje omawiające zmiany w prawie, nowe notyfikacje RASFF oraz trendy zafałszowań.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
W związku z wdrożeniem nowej wzbogaconej formuły comiesięcznych spotkań managerskich on-line w ramach Strefy Managera zapraszamy Państwa na Syntezy Miesiąca oraz Warsztat Strefy Managera.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
W marcowym wydarzeniu postęp w analityce żywności prezentujemy z 3 perspektyw: sensoryka, mikrobiologia oraz fizykochemia i automatyka laboratoryjna.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
W marcowym wydarzeniu postęp w analityce żywności prezentujemy z 3 perspektyw: sensoryka, mikrobiologia oraz fizykochemia i automatyka laboratoryjna.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
W marcowym wydarzeniu postęp w analityce żywności prezentujemy z 3 perspektyw: sensoryka, mikrobiologia oraz fizykochemia i automatyka laboratoryjna.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
W związku z wdrożeniem nowej wzbogaconej formuły comiesięcznych spotkań managerskich online w ramach Strefy Managera zapraszamy Państwa na Syntezy Miesiąca Strefy Managera.
Dostępny on-line
Sponsor: IDEXX Laboratories
Firma IDEXX zaprasza do wysłuchania nagrań swoich prelekcji, które były cześcią eFORUM Monitoring środowiskowy i postęp w zarządzaniu bezpieczeństwem żywności: Szybka identyfikacja mikroorganizmów z wykorzystaniem testów diagnostycznych
IDEXX jak alternatywa dla standardowych metod opartych na filtracji membranowej oraz System detekcji mikrobiologicznej TECTA: uniwersalna, szybka, zautomatyzowana i zatwierdzona analiza mikrobiologiczna.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
W związku z wdrożeniem nowej wzbogaconej formuły comiesięcznych spotkań managerskich online w ramach Strefy Managera zapraszamy Państwa na Syntezy Miesiąca Strefy Managera.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
W związku z wdrożeniem nowej wzbogaconej formuły comiesięcznych spotkań managerskich on-line w ramach Strefy Managera zapraszamy Państwa na Syntezy Miesiąca Strefy Managera.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
W grudniowym wydarzeniu powracamy tematycznie do podejmowanego już w zeszłym roku zagadnienia monitoringu środowiskowego.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
W grudniowym wydarzeniu powracamy tematycznie do podejmowanego już w zeszłym roku zagadnienia monitoringu środowiskowego.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
W związku z wdrożeniem nowej wzbogaconej formuły comiesięcznych spotkań managerskich on-line w ramach Strefy Managera zapraszamy Państwa na Syntezy Miesiąca Strefy Managera.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Comiesięczne podsumowanie Strefy Managera
Ideą warsztatów eksperckich jest przedstawienie klientom Strefy Managera syntezy najważniejszych zmian w prawie żywnościowym, bieżącej analizy ryzyka i zagrożeń bezpieczeństwa żywności oraz zafałszowań z poprzedniego miesiąca w formie 1,5 h spotkania live online. Dodatkowo staramy się zapraszać gości specjalnych wnoszących dodatkową wartość merytoryczną do spotkań.
Formuła spotkania daje chętnym uczestnikom możliwość zadawania pytań na czacie.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Obszar wyzwań i zagrożeń w systemach żywności to najszersza tematyka, dlatego tematyka podzielona została na 2 części. W cz. 2 skupimy się na kryzysach wywołanych przez patogeny, rosnącym ryzyku wycofań żywności i surowców oraz chorobach dietozależnych.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Obszar wyzwań i zagrożeń w systemach żywności to najszersza tematyka, dlatego tematyka podzielona została na 2 części. W cz. 1 skupimy się na niedozwolonych pozostałościach i zanieczyszczeniach oraz zafałszowaniach żywności i zarządzaniu kryzysowemu.
Dostępny on-line
Sponsor: Nieaktywny - "FoodFakty Akademia Managera"
Naszym celem jest przedstawienie perspektywy długoterminowej, projektów, możliwości, ale również zobowiązań stojących przed branżą spożywczą.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
GOZ to nie tylko wyzwania, to również okazja do pozyskania funduszy na restrukturyzacje przedsiębiorstw i pozytywne zmiany. Naszym celem jest przybliżenie managerom branży spożywczej możliwości i szans.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Rynek zamienników białka zwierzęcego w Polsce to już ponad 500 pozycji i dynamicznie rosnący segment. Nowe metody produkcji żywności plant-based muszą się rozwijać, aby dopasować się do preferencji konsumentów w zakresie smaku, konsystencji, wyglądu, zapachu, wartości odżywczych. Jak przedstawia się najbliższa przyszłość kategorii plant-based?
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Comiesięczne podsumowanie Strefy Managera
Ideą warsztatów eksperckich jest przedstawienie klientom Strefy Managera syntezy najważniejszych zmian w prawie żywnościowym, bieżącej analizy ryzyka i zagrożeń bezpieczeństwa żywności oraz zafałszowań z poprzedniego miesiąca w formie 1 h spotkania live online.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Rynek zamienników białka zwierzęcego w Polsce to już ponad 500 pozycji i dynamicznie rosnący segment. Nowe metody produkcji żywności plant-based muszą się rozwijać, aby dopasować się do preferencji konsumentów w zakresie smaku, konsystencji, wyglądu, zapachu, wartości odżywczych. Jak przedstawia się najbliższa przyszłość kategorii plant-based?
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Comiesięczne podsumowanie Strefy Managera
Ideą warsztatów eksperckich jest przedstawienie klientom Strefy Managera syntezy najważniejszych zmian w prawie żywnościowym, bieżącej analizy ryzyka i zagrożeń bezpieczeństwa żywności oraz zafałszowań z poprzedniego miesiąca w formie 1 h spotkania live online.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Comiesięczne podsumowanie Strefy Managera
Ideą warsztatów eksperckich jest przedstawienie klientom Strefy Managera syntezy najważniejszych zmian w prawie żywnościowym, bieżącej analizy ryzyka i zagrożeń bezpieczeństwa żywności oraz zafałszowań z poprzedniego miesiąca w formie 1 h spotkania live online.
Dostępny on-line
Sponsor: Nieaktywny - Pall Poland Sp. z o.o.
Filtracja w przemyśle spożywczym - nowoczesne rozwiązania systemów filtracyjnych, wpływające na obniżenie kosztów eksploatacyjnych, poprawa aspektów ekonomicznych i środowiskowych przy jednoczesnym wydłużeniu przydatności produktu do spożycia.
Dostępny on-line
Sponsor: Nieaktywny - Pall Poland Sp. z o.o.
Filtracja w przemyśle spożywczym - nowoczesne rozwiązania systemów filtracyjnych, wpływające na obniżenie kosztów eksploatacyjnych, poprawa aspektów ekonomicznych i środowiskowych przy jednoczesnym wydłużeniu przydatności produktu do spożycia.
Dostępny on-line
Sponsor: Nieaktywny - Pall Poland Sp. z o.o.
Filtracja w przemyśle spożywczym - nowoczesne rozwiązania systemów filtracyjnych, wpływające na obniżenie kosztów eksploatacyjnych, poprawa aspektów ekonomicznych i środowiskowych przy jednoczesnym wydłużeniu przydatności produktu do spożycia.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Comiesięczne podsumowanie Strefy Managera
Ideą warsztatów eksperckich jest przedstawienie klientom Strefy Managera syntezy najważniejszych zmian w prawie żywnościowym, bieżącej analizy ryzyka i zagrożeń bezpieczeństwa żywności oraz zafałszowań z poprzedniego miesiąca w formie 1,5 h spotkania live on-line. Dodatkowo staramy się zapraszać gości specjalnych wnoszących dodatkową wartość merytoryczną do spotkań.
Gość Specjalny w czerwcu: prof. dr hab. Małgorzata Z. Wiśniewska - Profesor, Kierownik Zakładu Zarządzania Jakością i Środowiskiem, Uniwersytet Gdański - Panel ekspercki - Kultura sprawiedliwego traktowania (just culture) i raportowanie zdarzeń niebezpiecznych dla konsumenta
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Sensoryka - głównym aparatem pomiarowym pozostaje nadal człowiek. Jak zwiększać jego doskonałość i jak pomóc ekspertom oraz technologom zrozumieć produkt, jego charakterystykę?
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Comiesięczne podsumowanie Strefy Managera
Ideą warsztatów eksperckich jest przedstawienie klientom Strefy Managera syntezy najważniejszych zmian w prawie żywnościowym, bieżącej analizy ryzyka i zagrożeń bezpieczeństwa żywności oraz zafałszowań z poprzedniego miesiąca w formie 1 h spotkania live on-line.
Dostępny on-line
Sponsor: IDEXX Laboratories
Firma IDEXX wraz z Katedrą Biotechnologii Środowiskowej Politechniki Łódzkiej mają przyjemność zaprosić do wysłuchania nagrania webinarium - Znaczenie nadzoru nad jakością wody w przemyśle rozlewniczym, browarnianym, napojowym. W trakcie przybliżymy Państwu aktualnie obowiązującą sytuację prawną dotyczącą wymagań mikrobiologicznych dla wody. Przeanalizujemy, istotne z punktu widzenia oceny ryzyka, zagadnienia związane z jakością mikrobiologiczną wody.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Zapraszamy na 2-dniowy cykl eFORUM foodfakty poświęcony w całości tematyce mikrobiologii w branży spożywczej. Eksperci z nauki i biznesu przybliżą Państwu zagadnienia związane z drobnoustojami, metodami detekcji, nowymi problemami z zakresu mikrobiologii. Nie zabraknie pozytywnych aspektów takich jak probiotyki i ich wpływ i zastosowanie w produkcji żywności.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Zapraszamy na 2 dniowy cykl eFORUM foodfakty poświęcony w całości tematyce mikrobiologii w branży spożywczej. Eksperci z nauki i biznesu przybliżą Państwu zagadnienia związane z drobnoustojami, metodami detekcji, nowymi problemami z zakresu mikrobiologii. Nie zabraknie pozytywnych aspektów takich jak probiotyki i ich wpływ i zastosowanie w produkcji żywności.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Comiesięczne podsumowanie Strefy Managera
Ideą warsztatów eksperckich jest przedstawienie klientom Strefy Managera syntezy najważniejszych zmian w prawie żywnościowym, bieżącej analizy ryzyka i zagrożeń bezpieczeństwa żywności oraz zafałszowań z poprzedniego miesiąca w formie 1,5 h spotkania live on-line. Dodatkowo staramy się zapraszać gości specjalnych wnoszących dodatkową wartość merytoryczną do spotkań.
Goście Specjalni w marcu: Tomasz Haiduk, prof. Mariusz Bednarek - Instytut Industry 4.0 - Panel ekspercki - Metody optymalizacji produkcji w przemyśle 4.0
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Zrównoważony rozwój w praktycznych zastosowaniach, poznaj opinię ekspertów
Dostępny on-line
Sponsor: CSB-System
Rok 2021 był pełen nieprzewidywalnych zdarzeń, które miały mniejszy bądź większy wpływ na każdy aspekt prowadzenia biznesu. Ogromne wahania popytu zapewniły jednym rekordowe zyski, a dla innych stały się powodem silnego spadku obrotów. Miniony rok wyzwolił także cyfryzacyjny impuls, który w normalnych warunkach trwałby o wiele dłużej.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Comiesięczne podsumowanie Strefy Managera
Ideą warsztatów eksperckich jest przedstawienie klientom Strefy Managera syntezy najważniejszych zmian w prawie żywnościowym, bieżącej analizy ryzyka i zagrożeń bezpieczeństwa żywności oraz zafałszowań z poprzedniego miesiąca w formie 1,5 h spotkania live on-line. Dodatkowo staramy się zapraszać gości specjalnych wnoszących dodatkową wartość merytoryczną do spotkań.
Gość specjalny w lutym: Marzena Chacińska - Dyrektor Biura Współpracy Międzynarodowej GIJHARS - "Praktyczny przewodnik po normach Kodeksu Żywnościowego"
Dostępny on-line
Sponsor: CSB-System
Przemysł spożywczy znajduje się pod ciągłą presją: nie dość, że decydenci działają w otoczeniu, które nie wybacza błędów, to na dodatek staje się ono coraz mniej przewidywalne. Każdy, kto chce w tych warunkach zwiększyć konkurencyjność przedsiębiorstwa, musi powiązać strategie, cele i wyniki w jedną cyfrową całość. I tu nasuwa się pytanie: jakie decyzje podejmują najlepsi managerowie i co przesądza o ich sukcesie?
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Ilość i tempo procesów, napływających informacji już dawno wykraczają poza możliwości zarządzania nimi bez wsparcia odpowiednimi narzędziami, ale chcąc uzyskać efekt optymalizacji nie wystarczy posiadać dobre narzędzia, niezbędna jest kompleksowa strategia i zaangażowanie organizacji.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Comiesięczne podsumowanie Strefy Managera
Ideą warsztatów eksperckich jest przedstawienie klientom Strefy Managera syntezy najważniejszych zmian w prawie żywnościowym, bieżącej analizy ryzyka i zagrożeń bezpieczeństwa żywności oraz zafałszowań z poprzedniego miesiąca w formie 1 h spotkania live on-line. Dodatkowo staramy się zapraszać gości specjalnych wnoszących dodatkową wartość merytoryczną do spotkań.
Gość specjalny w styczniu: Cor Groenveld - Market Development Director FSSC 22000 - Temat - Kultura Bezpieczeństwa Żywności
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Comiesięczne podsumowanie Strefy Managera
Ideą warsztatów eksperckich jest przedstawienie klientom Strefy Managera syntezy najważniejszych zmian w prawie żywnosciowym, bieżącej analizy ryzyka i zagrożeń bezpieczeństwa żywnosci oraz zafałszowań z poprzedniego miesiąca w formie 1h spotkania live on-line. Dodatkowo staramy się zapraszać gości specjalnych wnoszących dodatkową wartość merytoryczną do spotkań.
Gość specjalny w grudniu: Joanna Gałązka - Ekspert Polskie Stowarzyszenie Ochrony Roślin.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Nagranie z eFORUM oferujące ogromną porcję praktycznej wiedzy. Mamy nadzieję, że przyczyni się do zmniejszenia ryzyka występowania zanieczyszczeń mikrobiologicznych oraz innych zanieczyszczeń krzyżowych w tym alergennych w branży spożywczej.
Dostępny on-line
Sponsor: Nieaktywny - Pall Poland Sp. z o.o.
Tematyka koncentruje się na filtracji klarującej i mikrobiologicznej w przemyśle napojowym, ze szczególnym uwzględnieniem jakości wytwarzanych produktów. Przedstawione zostaną nowoczesne rozwiązania systemów filtracyjnych, umożliwiające uzyskanie zakładanych celów, przy jednoczesnym obniżeniu kosztów eksploatacyjnych i inwestycyjnych.
Dostępny on-line
Sponsor: LECO Polska Sp. z o.o.
Oznaczanie całkowitej zawartości białka metodą Dumasa należy do bezpiecznych, szybkich i szeroko stosowanych metod analitycznych. Firma LECO, światowy lider w produkcji urządzeń analitycznych, w tym do analizy elementarnej, wyznacza trendy już od ponad 85 lat. Zapraszamy do zapoznania się z rozwiązaniami LECO w obszarze analizy azotu/białka.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Nowy element pakietu Strefy Managera
Ideą comiesięcznych warsztatów eksperckich jest przedstawienie managerom branży spożywczej syntezy najważniejszych zmian w prawie żywnosciowym, bieżącej analizy ryzyka i zagrożeń bezpieczeństwa żywnosci oraz zafałszowań z poprzedniego miesiąca w formie spotkania live on-line. Formuła spotkania daje również szansę ustnych wypowiedzi lub zadawania pytań przez uczestników na czacie. Gość specjalny - Paweł Borek, BorekLegal
Zapraszamy na już 3 spotkanie w tym formacie.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Nowy element pakietu Strefy Managera
Ideą comiesięcznych warsztatów eksperckich jest przedstawienie managerom branży spożywczej syntezy najważniejszych zmian w prawie żywnosciowym, bieżącej analizy ryzyka i zagrożeń bezpieczeństwa żywnosci oraz zafałszowań z poprzedniego miesiąca. Gość specjalny - Pani Beata Studzińską-Marciniak, IFS Standard Manager
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Niepożądane pozostałości w żywności i ich ograniczenie to realizacja jednego z celów i strategii FAO - lepsza produkcja
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Lepsze środowisko - Cele i strategie FAO - dzień poświęcony tematyce opakowaniowej
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Cele i strategie FAO - podsumowanie agendy. Wyzwania zrównoważonego rozwoju, nowe uwarunkowania dla konsumentów, diet, technologii, produktów i składników żywności
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Dzień zamykający FoodFakty Summit 2021 to jesienna edycja spotkania ekspertów prawa żywnościowego, które staje się zwięczeniem obchodów Światowego Dnia Żywności FAO
Dostępny on-line
Sponsor: CSB-System
Podczas Forward21 skupimy się na kluczowych zagadnieniach cyfryzacji. Jakie są najlepsze sposoby na cyfryzację i automatyzację firmy? Jakie procesy można łatwo zoptymalizować? Jak wygenerować wzrost? Gdzie są firmy, z których można skorzystać w celach informacyjnych?
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Żywność i napoje pochodzenia roślinnego to światowy trend z ogromnym potencjałem rozwoju. Do 2050 r. globalne systemy żywnościowe będą musiały zaspokoić potrzeby żywieniowe prawie 10 mld ludzi. Aby sprostać tym wymaganiom w zdrowy i zrównoważony sposób, konieczne jest przejście na spożywanie większej ilości żywności pochodzenia roślinnego i mniejszej ilości mięsa. Dlatego już teraz przemysł spożywczy powinien przygotowywać się technologicznie i marketingowo na zmianę podstawowego surowca.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Nagranie z pierwszego warsztatu Strefy Managera
Ideą comiesięcznych warsztatów eksperckich jest przedstawienie managerom branży spożywczej syntezy najważniejszych zmian w prawie żywnosciowym, bieżącej analizy ryzyka i zagrożeń bezpieczeństwa żywnosci oraz zafałszowań. Podsumowanie poprzednich dwóch miesięcy.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Salmonella stanowi ogromne wyzwanie w kontekście zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Na przestrzeni pierwszego półrocza bieżącego roku w systemie RASFF odnotowano aż 322 przypadki obecności Salmonelli, co stanowi większość spośród zgłoszonych przypadków wycofań spowodowanych przez mikroorganizmy.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Warsztaty managerskie w ramach Food Safety Culture Initiative PL
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Piwo bezalkoholowe to obecnie najbardziej dynamicznie rozwijający się segment rynku piwa wykazujący duży potencjał rozwoju w ciągu najbliższych kilku lat. Jak rozpocząć i jak rozwijać produkcję piw bezalkoholowych? Jakie wyzwania związane z technologią, jakością, mikrobiologią, sensoryką czy aspektyami prawnymi stoją przed branżą piwowarską i napojową?
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Będziemy mieli okazję dowiedzieć się od praktyków jak kształtują zarzadzanie tym obszarem w swojej organizacji, a od osób bezpośrednio zaangażowanych w prace legislacyjne o tym, jakie zmiany czekają nas w kwestii HACCP.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Spotkanie poświęcone będzie określeniu elementów wpływających na zwyczaje żywieniowe Polaków, ich zachowania jeśli chodzi o marnowanie żywności, ale skupiać będziemy się przede wszystkim na tym, jak przemysł może wpłynąć na produkowanie coraz bardziej wartościowej żywności...
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Trzeci blok to przegląd kilku obiecujących i coraz częściej stosowanych nowych technologii wykorzystywanych przy przedłużaniu trwałości żywności.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Celem drugiego dnia FFSW było przybliżenie zagadnień związanych z aspektami ekologii, gospodarki w obiegu zamkniętym, śladu węglowego, zrównoważonemu rozwojowi, wystarczalności ekonomicznej. Dużą uwagę skierowano też na aspekty opakowań.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Celem pierwszego dnia FFSW jest wskazanie roli i odnoszonych korzyści w organizacjach dzięki rozwojowi FSC, dostarczenie wiedzy i argumentów dla zaangażowania najwyższego kierownictwa w firmach w tematykę FSC
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Opakowania do żywności pełnią szereg ważnych funkcji, jednak przede wszystkim muszą być użyteczne i bezpieczne dla zapakowanych produktów. W tym roku dużym wyzwaniem zarówno dla producentów i wprowadzających do obrotu opakowania, jak i dla producentów żywności opakowanej są istotne zmiany prawne.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Celem szkolenia jest przedstawienie informacji o pracach na poziomie unijnym w zakresie zmian przepisów dotyczących znakowania żywności a przede wszystkim rozporządzenia 1169/2011.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Podczas krótkiego szkolenia przekażę kluczowe kwestie związane uwarunkowaniami prawnymi stosowania surowców konopnych, w tym CBD w suplementach diety i kosmetykach.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Żywność kwalifikowana jako „nowa żywność” coraz częściej pojawia się na naszych stołach. Coraz więcej firm jest też zainteresowanych wprowadzaniem takiej żywności do swojej oferty.
Dostępny on-line
Sponsor: LECO Polska Sp. z o.o.
Podczas webinarium przedstawione zostaną główne założenia technik GC-TOFMS oraz GCxGC-TOFMS i przykłady ich możliwości w oparciu o aplikacje w zakresie analiz żywności.
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
eFORUM jest początkiem szerszego cyklu warsztatów sensorycznych, które będą odbywały się w Strefie Managera FoodFakty
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Listeria stanowi ogromne wyzwanie w kontekście zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. W 2020 r. w systemie RASFF odnotowano 146 przypadków obecności Listeria monocytogenes w żywności. Od kilku lat notuje się zauważalny wzrost przypadków listeriozy na świecie. Niejednokrotnie kryzysy związane z Listerią doprowadzają do milionowych strat finansowych i utraty zaufania do marek żywności oraz ich producentów. eFORUM Listeria jest rozwinięciem i uzupełnieniem tematyki zawartej w FF NAWIGATOR Listeria w przemyśle spożywczym
Dostępny on-line
Sponsor: - Strefa Managera -
Ostatnie kilka miesięcy to kilkaset zmian i nowych przepisów prawnych. Tylko w grudniu zarejestrowaliśmy w systemie FoodFakty Lex Scan zmiany w ponad 100 aktach prawnych. Jednym z powodów było wyjście Wielkiej Brytanii z Unii Europejskiej, które wywołało niemałe zamieszanie, także w prawie żywnościowym. Skutkiem było uchwaleniem 30 aktów regulujących nową sytuację na rynku produktów spożywczych. Innym powodem było dopuszczenie do obrotu kolejnych substancji jako nowej żywności, a w Polsce chociażby ogłoszono m.in. jednolity tekst ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia.